Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Liturgie
liturgie
JoJogroep Zoetermeer
(JoJogroep)

JoJogroep Zoetermeer

Website E-mail

Jongerengroep De JoJo's
Dorpsstraat 26
2712 AL Zoetermeer

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdonderdag 13 april 2006    Evangelie van 2006-04-13
 titelNacht van het Lijden
beschrijvingIn de nacht van 13 op 14 april zal in Zoetermeer de inmiddels traditionele Jongerenwake worden gehouden.

In deze nacht van Witte Donderdag op Goede Vrijdag zullen in vijf kerken bijeenkomsten worden gehouden met als thema 'Samen door het duister'. In elke kerk wordt stil gestaan bij het lijden van Jezus, en de betekenis voor de wereld van vandaag. Er zijn in totaal zes bijeenkomsten tussen 22.00 uur en 6.00 uur, en de afstand tussen de kerken wordt lopend overbrugd.

Het programma is afwisselend en volgt Jezus' laatste uren: in de eerste kerk is er de gedachtenis van de Voetwassing en het Laatste Avondmaal. In de tweede kerk worden de deelnemers uitgenodigd in de Hof van Olijven te zijn. Daarna volgt een optreden van de Ezechiël Praiseband van Gods Gemeente Ezechiël uit Zoetermeer. In de vierde kerk is er een Taizé-viering, gevolgd door de Kruisweg in de vijfde kerk. Dan zullen ook bekende mensen uit onze tijd centraal staan, die Jezus ieder op eigen wijze hebben gevolgd: frère Roger, moeder Teresa, pater Diamiaan en anderen. Jongerenkoor Esperanza zal zingen. Tot slot keren de deelnemers terug naar de eerste kerk, waar de gelegenheid is alleen te zijn bij het Kruis, en samen te ontbijten.

Bij het samenstellen van het programma is gebruik gemaakt van het project Intercity Bestemming Pasen, dat de Raad van Kerken heeft uitgebracht voor de Goede Week 2006. Dit project is speciaal gericht op degenen die niet zo bekend zijn met wat er allemaal gebeurt in de Goede Week.

Iedereen, jong en oud, is van harte uitgenodigd deel te nemen aan deze Jongerenwake. Wie er niet de hele nacht bij kan zijn, kan ook een deel meemaken. Als lopen een probleem is, kan in overleg een andere wijze van vervoer worden geregeld.

Begin- en eindpunt is kerkgebouw De Doortocht, Hekbootkade 60 (bereikbaar via sprinterstation De Leyens).

De deelnemers zorgen zelf voor eten en drinken voor onderweg en voor het ontbijt in de Doortocht, waarbij de organisatie vraagt rekening te houden met de traditie te vasten in de Goede Week en geen vlees te eten op Goede Vrijdag.

Opgeven voor deelname is aanbevolen, maar niet noodzakelijk.

Voor vragen en het doorgeven van deelname:
info@jojogroep.nl
(079) 3167085

De JONGERENWAKE is een activiteit van de JoJo's, een van de jongerengroepen van de Zoetermeerse parochie H. Nicolaas.

info webmaster@jojogroep.nl
www.jojogroep.nl
organisatieJoJogroep Zoetermeer
locatieAlle r.k. kerken in Zoetermeer
plaatsZoetermeer (Zuid-Holland)
postcode27
bisdomRotterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl