Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Lezing
lezing
Bisdom Rotterdam
(B Rotterdam)

Bisdom Rotterdam

Website E-mail

Bisdombureau
Koningin Emmaplein 3
3016 AA Rotterdam

tel (010) 281 51 71

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdonderdag 9 februari 2006    Evangelie van 2006-02-09
 titelJeugd & Kerk: ‘Op weg met jongeren’
beschrijvingBisdom Rotterdam organiseert op donderdag 9 februari een Jeugdlezing 2006 ‘Op weg met jongeren’ door mgr. A.van Luyn, bisschop van Rotterdam, ds. E. Grosheid en D.Hazel

Steunpunt Jeugd & Kerk organiseert deze winter een bijzondere Jeugdlezing. Een Jeugdlezing, die ingaat op de rol van geloofsopvoeding voor de vaak problematisch genoemde groep jongeren vanaf 15 jaar. Voor jongeren die vrij zijn om zelf te kiezen, of en naar welke kerk ze willen en die door leiding vaak moeilijk te traceren of te motiveren zijn.

Drie inleiders zijn bereid gevonden om op de gelovige omgang met deze jongeren hun visie te geven tijdens de Jeugdlezing 2006. Zij vertellen ons vanuit hun praktijkervaring, waarmee zij deze jongeren weten aan te spreken, te enthousiasmeren en inspireren.

Vanuit hun persoonlijke ervaring zullen hierop ingaan mgr. Ad van Luyn, de (jongeren) bisschop van Rotterdam in de RK- kerk. Ds. Elbert Grosheide, predikant in Rotterdam Centrum en Doreen Hazel, beleidsmedewerkster PKN, o.a. voor jongeren in zwarte kerken.

Zij zullen ieder hun eigen visie geven en vertellen over de manier, waarop zij jongeren weten aan te spreken om een gelovige weg te gaan. Na de pauze zullen zij op vragen ingaan en in gesprek gaan met de aanwezigen in de zaal.

Programma
19.00 uur zaal open, koffie, thee
19.30 uur welkom met muziek
19.40 uur Op weg met jongeren Lezing door mgr. A.van Luyn, (jongeren) bisschop van Rotterdam
20.00 uur lezing door ds. E. Grosheide, predikant Rotterdam Centrum
20.15 uur lezing door D. Hazel, beleidsmedewerkster PKN
20.30 uur pauze
20.45 uur zoemen
21.00 uur forum gesprek met inleiders o.l.v. ds. P. van Veldhuizen, predikant Rotterdam Alexander
21.30 uur muzikale afsluiting

Plaats: Immanuelkerk, Berlagestraat 96, Rotterdam.
Tijd: 19.00-21.30 uur
Kosten: 5 euro p.p.

Aanmelding is noodzakelijk. Dit kan tot 1 februari 2006.

info(010) 413 21 00
Conny.va.ier@deheuvel.nl
organisatieBisdom Rotterdam
locatieImmanuelkerk, Berlagestraat 96
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
postcode30
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl