Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
Bisdom Rotterdam
(B Rotterdam)

Bisdom Rotterdam

Website E-mail

Bisdombureau
Koningin Emmaplein 3
3016 AA Rotterdam

tel (010) 281 51 71

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 4 februari 2006    Evangelie van 2006-02-04
 titel50 jaar Bisdom Rotterdam
beschrijvingOp 4 februari gedenkt het bisdom Rotterdam zijn vijftigjarig bestaan met een plechtige Eucharistieviering in de HH. Laurentius en Elisabeth Kathedraal. Deze viering vormt het liturgisch hoogtepunt van het jubileumjaar. Bisschop mgr. A.H. van Luyn s.d.b. is hoofdcelebrant en verzorgt de homilie. Concelebranten zijn de tweede en derde bisschop van Rotterdam, Kardinaal A.J. Simonis en Mgr. R.Ph. Bär o.s.b.. Als bijzondere gasten zullen H.H.K.K.H.H. Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima bij de viering aanwezig zijn.

In de viering wordt onder meer stilgestaan bij de woorden Omnia in Luce clarescunt, ‘alles wordt helder in het Licht’. Deze woorden zijn van Sint Laurentius, patroon van het bisdom. Laurentius was een Romeins edelman, die de marteldood stierf vanwege zijn solidariteit met de armen. Mgr. M.A. Jansen, de eerste bisschop van Rotterdam, koos de woorden als wapenspreuk.

Tijdens de viering is er bijzondere aandacht voor de ‘zeven werken van barmhartigheid’ waartoe het geloof uitnodigt: hongerigen voeden, dorstigen te drinken geven, naakten kleden, gevangenen bezoeken, zieken troosten, vreemdelingen ontvangen, daklozen huisvesten.
Vele honderden genodigden, waaronder vertegenwoordigers van alle dekenaten en parochies, wonen de viering bij. In verband met de komst van de koninklijke gasten zijn toegangsbewijzen verplicht.

Na de Eucharistie volgt de presentatie van de documentaire-geschiedschrijving van het bisdom, ‘Geloven in de Randstad, 50 jaar bisdom Rotterdam’ geschreven door drs. A. Oliehoek. De presentatie wordt verzorgd door mr. P. Nouwen, oud-directeur van de ANWB en broer van de schrijver en mysticus Henri Nouwen. Bisschop Van Luyn zal het eerste exemplaar overhandigen aan het kroonprinselijk paar.

Het boek is naderhand te bestellen via het bisdom
(010) 2815171
bureau@bisdomrotterdam.nl .

info(010) 2815171
bureau@bisdomrotterdam.nl
organisatieBisdom Rotterdam
locatieHH. Laurentius en Elisabeth Kathedraal
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
postcode30
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl