Vandaag is vrijdag 16 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzondag 12 t/m zondag 19 maart 2006    Evangelie van 2006-03-12
 titelMirakelweek Amsterdam
beschrijvingDe Stille Omgang heeft dit jaar 2006 een jubileumjaar - 125 jaar Stille Omgang Amsterdam. De feestelijkheden, Eucharistievieringen, lezingen, muziekuitvoeringen spelen zich af in de mirakelweek 12 tot en met 19 maart.

Hieronder volgt het gehele jubileumprogramma:

De jubileumweek zal worden geopend met een Oecumenische Vesperdienst op zondag 12 maart om 17.00 uur in de Oude Kerk, Oudekerksplein te Amsterdam.

*****
Na afloop van deze Vesperdienst zal de tentoonstelling 'Stille Omgang en het Caecilia Collegie' om 18.30 uur worden geopend in Museum Amstelkring ‘Ons Lieve Heer op Solder’ Oude Zijds Voorburgwal 40, Amsterdam.
Door de veiligheidsvoorschriften van het museum is de openingsceremonie alleen toegankelijk voor genodigden.

*****

De feestdag van het Amsterdamse Mirakel woensdag 15 maart,
zal worden opgeluisterd met een jubileumbijeenkomst in de Lutherse Kerk aan het Spui om 17.00 uur.
Na het welkomstwoord van ds. Donga bestaat het programma
uit een tweetal lezingen van dr. C.M.A. Caspers en dr. P.J.Margry ter onderstreping van de jubileumpublicatie, die dag beschikbaar, met als titel ‘Identiteit en Spiritualiteit van de Amsterdamse Stille Omgang’.

Het muzikale intermezzo bestaat uit zestiende-eeuwse polyfone gezangen uit de Occo-Codex bij gelegenheid van het uitbrengen van een CD door het ensemble Barbers & Bishops. Deze gezangen zijn eerder getranscribeerd door Mgr. drs. J. Valkestijn.

Aansluitend zal u een buffet worden aangeboden. Na afloop van deze feestelijkheden zal de Apostolisch Nuntius van de Paus, Mgr. J. Bacqué de Eucharistie vieren in de Begijnhofkapel bij gelegenheid van het feest van het Sacrament van Mirakel.

Speciaal en uitsluitend voor jongeren zal zaterdag 18 maart om 19.30 u. in de Sint Nicolaaskerk aan de Prins Hendrikkade door kardinaal Simonis een Eucharistieviering worden gecelebreerd. Deze viering is onderdeel van een op jongeren gericht programma o.l.v. het jongerenpastoraat van het bisdom Haarlem

*****

Zaterdag 18 maart zal in het bijzonder voor onze gasten en voor de Amsterdammers om 23.45 uur door mgr. dr. J. Punt, bisschop van Haarlem een H. Mis worden gecelebreerd in de Rectoraatskerk van de paters Jezuïeten “de Krijtberg” aan het Singel 448, te Amsterdam, waarna gezamenlijk de Stille Omgang kan worden gelopen.

infowww.stille-omgang.nl
Marijke L.A.E.Elsenburg
(020) 645 82 30
(06) 27 16 46 73
locatieCentrum Amsterdam
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl