Vandaag is dinsdag 17 september
Prinsjesdag / Heilige Lambertus
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Haarlem-Amsterdam
(B Haarlem)

Bisdom Haarlem-Amsterdam

Website

Postbus 1053
2001 BB Haarlem

Leidsevaart 146
2014 HE  Haarlem

tel (023) 5112 600
fax (023) 5112 629

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 19 februari 2006    Evangelie van 2006-02-19
 titelJongGehuwdenDag bisdom Haarlem
beschrijvingFebruari: een winterse en koude maand. De ideale tijd om met elkaar een gezellige warme plek op te zoeken voor ontspanning, gezelligheid en verdieping. Daarom is er op 19 februari 2006 de JongGehuwdenDag in het Kloostercomplex in Heiloo (Noord-Holland).

Deze dag wordt speciaal georganiseerd voor jonge stellen. Ben je korter dan 8 jaar getrouwd, of zit je in de voorbereiding van de nabije huwelijkssluiting, dan ben je van harte welkom. Neem eventuele kinderen gerust mee! Gedurende het inhoudelijke programma is er een apart programma voor de kinderen.

Hoofdsprekers
Hoofdsprekers zijn Karel en Tiny Pouwels. Zij zijn ouders van twee volwassen zoons, en opa en oma. Zij hebben jarenlange ervaring als gast- en pleeggezin. Sinds enkele jaren zijn Karel en Tiny verantwoordelijk voor het bezinningscentrum “Emmaus” in Helvoirt. Daarnaast zijn zij veelgevraagde sprekers op bezinningsdagen en retraites en bieden pastorale begeleiding aan velen met vragen rondom geloof en relatie.

Workshops

  • Geloof leven!
    Het is niet altijd gemakkelijk om in het dagelijkse leven geloof te leven en God Zijn plaats te geven. Toch zijn we, ook als (jong of beginnend) gezin, geroepen om “ huiskerk” te zijn. De ”huiskerk” is de kleinste eenheid van kerk-zijn. Het is gezin zijn; Kerk-zijn in de wereld. Hoe leef je je geloof als jong gezin? Hoe sta je in de wereldkerk? Hoe deel je geloof met elkaar en hoe leer je je kinderen hun geloof te leven? Deze en uw eigen vragen zullen basis zijn voor de workshop “Geloof leven” De workshop wordt gegeven door het echtpaar Paul en Cécile Peters van “nieuwe gezinnen” (Focolare).


  • Sterke kanten van jou en de ander!
    De kunst binnen een goede relatie is, om de sterke en zwakke kanten van elkaar te (leren) kennen, te accepteren en daar in vreugde mee te leven. In deze workshop zullen we ontdekken dat mensen op een verschillende manier gemotiveerd raken en van daaruit verschillende sterke kanten en bijbehorende valkuilen hebben. Aan de hand van een simpel instrument, een DISC zelfinschatting, krijgen we een eerste zicht op onze sterke kanten en gaan daarover met elkaar in gesprek. God heeft bij niemand een foutje gemaakt, dus dit wordt een mooie ontdekkingstocht! De workshop wordt gegeven door Mirjam Borst, professioneel coach (X-pand).



Programma
10.00 uurKoffie en thee
18.00 uurOud-hollandse maaltijd

Plaats
Klooster complex
Hoogeweg 65
1851 PJ Heiloo

Kosten
€ 15 pp
Kinderen tot 4 jr. gratis, € 7,50 vanaf 4 jr.

De dag is compleet verzorgd. Als u jonge kinderen heeft, wordt u wel aangeraden om een campingbedje en eventueel potjes eten mee te nemen.

infoAfdeling Huwelijk en Gezin van Bisdom Haarlem
(023) 5112683
www.hoeksteen.org
organisatieBisdom Haarlem-Amsterdam
locatieKlooster complex, Hoogeweg 65
plaatsHeiloo (Noord-Holland)
postcode18
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroepGezin Gezin
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl