Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzaterdag 21 januari 2006    Evangelie van 2006-01-21
 titelReünie WJD Regio Helmond
beschrijvingZaterdag 21 januari a.s. wordt naar aanleiding van deelname aan de Wereldjongerendagen (WJD) in Keulen een reünie georganiseerd in de Pauluskerk te Helmond (Paulus Potterlaan 2).

Het thema van de dag is “Waar twee of meer samenkomen in Mijn naam ...’.

Voor deze terugkomdag zijn uiteraard de WJD-gangers uitgenodigd, maar ook de deelnemers aan het voortraject, de gastgezinnen en priesters en andere pastoraal betrokkenen.

De dag begint met een ontvangst om 10 uur. Om 10.30 uur is in de kerk een korte gebedsviering. Aansluitend wordt in de grote zaal van de kerk een Powerpoint presentatie verzorgd door twee jongeren. Deze korte presentatie zal een impressie geven van hoe Helmondse jongeren het voortraject en de WJD beleefden en hoe ze elkaar weer ontmoetten op de Nationale Katholieke Jongerendag eind november vorig jaar in Nieuwegein.

Op verzoek van de jongeren zal Mgr. E. de Jong (hulpbisschop Roermond) gedurende de ochtend aanwezig zijn. We hebben deze jongerenbisschop bereid gevonden om vragen die jongeren ‘altijd al aan hem hadden willen stellen’ tijdens een vragenuurtje te beantwoorden. Net voor de lunch zal de bisschop afscheid nemen van alle aanwezigen.

Na de lunch is er voor de genodigden een workshopprogramma. Na een pauze zullen we om 15.00 uur Eucharistievieren. Zowel deze Eucharistieviering als de gebedsviering van die ochtend zijn behalve voor genodigden ook toegankelijk voor anderen die graag samenkomen in Zijn naam. De dag wordt afgesloten met een informeel samenzijn onder het genot van een drankje.

infoLieke Titulaer
(0492) 84 73 40
locatiePauluskerk te Helmond, Paulus Potterlaan 2
plaatsHelmond (Noord-Brabant)
postcode57
bisdomDen Bosch
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl