Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 11 juni 2006    Evangelie van 2006-06-11
 titelNationaal kinderkorenfestival
beschrijvingOp 11 juni 2006 zal voor het eerst een Nationaal Kinderkoren festival georganiseerd worden. De organisatie van dit festival is in handen van Stiching Nationaal Jongerenkorenfestival Rijsbergen. Al bijna 20 jaar organiseert deze stichting een korenfestival voor jongerenkoren. Sinds 2005 is daar het kampioenschap voor tienerkoren aan toegevoegd. Lees hier meer over het Nationaal Kampioenschap voor Jongeren en Tienerkoren.

Het nationaal kinderkoren festival wordt parallel aan het Nationaal Jongerenkorenfestival gehouden, in het gemeenschapshuis ”De Koutershof” te Rijsbergen.

Elk jaar zal er een thema aan het festival en de eucharistie gekoppeld worden. Dit keer luidt het thema:

“Samen de toekomst in”

De dag zal geopend worden met een gezamelijke eucharistieviering in de kerk van Rijsbergen. Aansluitend aan deze dienst zal de competitie van start gaan. Elk koor zingt drie liederen: één nummer dat aansluit bij het thema, één nummer uit de bundel ”aangeboden liederen voor kinderkoren” en één nummer naar keuze. De bundel wordt u na inschrijven toegestuurd.

Het winnende kinderkoor mag tijdens de finale van het Jongerenkorenfestival in de kerk optreden en een door de jury uitgezocht nummer ten gehore brengen.

Naast het kampioenschap zal er voor voldoende ontspanning voor de kinderen gezorgd worden.

U vindt meer informatie over het kinderkorenfestival onder het kopje ”Informatie”. Mocht u echter nog vragen hebben of meer willen weten over het festival, dan kunt u het beste even contact opnemen met het secretariaat.

infoPiet Koeken
(076) 596 16 47

Secretariaat
(076) 596 31 99
korenfestival@tref.nl
www.korenfestivalrijsbergen.nl
locatieGemeenschapshuis “De Koutershof”
plaatsRijsbergen (Noord-Brabant)
postcode48
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl