Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzondag 5 oktober 2003    Evangelie van 2003-10-05
 titelKRO kiest het Dwazenpad
beschrijvingOngeveer zevenhonderd wandelaars doen zondag 5 oktober mee aan de jaarlijkse Franciscuswandeling, georganiseerd door de KRO en de franciscaanse gemeenschap in Nederland. Thema van de wandeling: Kies het Dwazenpad.

Megen
Het wandeltraject loopt van Oss naar Megen in Noord-Brabant. Megen is de Nederlandse bakermat van de orde van de minderbroeders, beter bekend als de franciscanen. In het stadje staat zowel een minderbroeders- als een clarissenklooster.

Radicaal
Sint Franciscus van Assisi (1182-1226) was zoon uit een rijke koopmansfamilie. Samen met zijn volgelinge, het adellijk meisje Clara, koos hij echter radicaal voor armoede. Hij was voortaan totaal solidair met de verschoppelingen van de samenleving en ging zelf als bedelaar door het leven. Zijn spiritualiteit kenmerkte zich door een intense vreugde en een vurige liefde voor de schepping.

Televisieopnamen
Franciscus werd door veel van zijn tijdgenoten als een dwaas beschouwd. Dat is ook de reden waarom dat de KRO-wandeling kiest voor het ‘dwazenpad’. Doel van de wandeling is onderweg kennismaken met de ‘spiritualiteit van de dwaasheid’. Van de voettocht worden televisieopnamen gemaakt. Het KRO-programma De Wandeling en het RKK-programma Studio RKK zullen aan de Franciscuswandeling aandacht besteden.

info
locatievan Oss naar Megen
plaatsOss (Noord-Brabant)
postcode53
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl