Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Liturgie
liturgie
Bisdom Den Bosch
(B Den Bosch)

Bisdom Den Bosch

Website E-mail

Postbus 1070
5200 BC Den Bosch

Parade 11
5211 KL Den Bosch

tel (073) 6125488
fax (073) 6136850

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 8 januari 2006    Evangelie van 2006-01-08
 titelIntocht Driekoningen in Sint-Jan
beschrijvingZondag 8 januari is er in de Sint-Jan in Den Bosch de intocht van de Driekoningen. Om 17.00 uur gaan naar verwachting zo’n 400 tot 500 kinderen naar het stadhuis om de burgemeester op te halen om vervolgens naar de Sint-Jan te lopen.

Bisschop Hurkmans en burgemeester Rombouts spreken de aanwezigen toe en er wordt voorgelezen uit de kinderbijbel. In de Sint-Jan vindt een gebedsdienst plaats en geen kindermis, zoals het Brabants Dagblad meldde. Kinderen die met hun ouders naar een eucharistieviering (met kinderwoorddienst) willen kunnen dat om 8.45 en 12.00 uur.

Met Driekoningen viert en herdenkt de Kerk de komst van de wijzen uit het oosten die een ster volgden en het kind kwamen aanbidden in Betlehem. De Drie Koningen of Drie Wijzen brachten geschenken mee: goud, wierook en mirre. De Wereldjongerendagen in Keulen stonden afgelopen jaar ook in het teken van de Drie Koningen. Hun relieken worden bewaard in de Dom van Keulen.

info(073) 612 54 88
info@bisdomdenbosch.nl
www.bisdomdenbosch.nl
organisatieBisdom Den Bosch
locatieSint-Janskathedraal
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl