Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Cursus
cursus
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervanaf donderdag 19 januari 2006    Evangelie van 2006-01-19
 titelChristendom en islam
beschrijvingOnder de noemer 'Kennen wij elkaar, katholieke en moslimse Limburgers?' werd eind vorig jaar in Midden-Limburg een serie bijeenkomsten gehouden over christendom en islam. De cursus trok veel belangstelling. Zowel van geïnteresseerde deelnemers als van de pers. Deze maand wordt de cursus opnieuw gegeven en nu in Zuid-Limburg.

De islam is de tweede godsdienst in Limburg. Maar wat weten Limburgers eigenlijk van de islam? En omgekeerd wat weten moslims in Limburg van het katholieke geloof? Hoe goed kennen katholieke en moslimse Limburgers elkaar eigenlijk? Daarover gaat deze cursus, die wordt gegeven door bisschoppelijk vicaris T. Storcken.

Hij heeft de interreligieuze dialoog in zijn takenpakket zitten en woonde en werkte vele jaren als missionaris in Marokko, waar hij de islam van zeer nabij heeft leren kennen. Tijdens de cursus zal hij uitleggen hoe de islam in elkaar zit, wat moslims geloven en wat de verschillen en vooral overeenkomsten met het christendom zijn.

De cursus vindt op vier achtereenvolgende donderdagen plaats, vanaf 19 januari, in het Missiehuis in Cadier en Keer. De kosten bedragen 30 euro per persoon.

info info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
organisatieBisdom Roermond
locatieMissiehuis in Cadier en Keer
plaatsCadier en Keer (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl