Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Bezinning
bezinning
Klooster Wittem

Klooster Wittem

Website E-mail

Wittemer Allee 32
6286 AB  Wittem
(043) 450 17 41

openingstijden: dagelijks van 8:00 tot 20:00 uur

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 28 januari 2006    Evangelie van 2006-01-28
 titelBezinningsdag Klooster Wittem
beschrijvingIn gesprek met kloosterlingen: Ontdek je eigen leefregel

Op zaterdag 28 januari 2006 vindt in Klooster Wittem een bezinningsdag plaats met als thema ‘Ontdek je eigen leefregel, de traditie van kloosterlingen als inspiratiebron voor het alledaagse leven’.

Deze bezinningsdag is voor iedereen die regelmatig het gevoel heeft ‘geleefd te worden’ zonder na te kunnen denken over een duidelijke bestemming voor zijn of haar leven. Kloosterordes en congregaties hebben in de loop van de eeuwen een eigen leefregel geformuleerd en geherformuleerd: praktische regels om het samenleven en samenwerken mogelijk te maken, ook in tijden dat de inspiratie misschien wat op de achtergrond raakt.

Deze dag kan men in gesprek gaan met kloosterlingen uit verschillende tradities. Zij vertellen hoe zij zich met vallen en opstaan de leefregel van hun klooster hebben eigen gemaakt en ernaar proberen te leven.

In het ochtendprogramma interviewt KRO-programmamaker Leo Fijen vier kloosterlingen, daarna is er gelegenheid om vragen te stellen. Na het middaggebed en de lunch zijn er gesprekken in kleine groepen over het thema. Vervolgens is er nog een gedachtenwisseling tussen de kloosterlingen en de deelnemers. De dag wordt afgesloten met een meditatief moment.

Datum: zaterdag 28 januari 2006
Tijd: van 10:00 tot 16:00 uur (de koffie/thee is klaar vanaf 9:30 uur)
Plaats: Kloosterbibliotheek Wittem (ingang achterom via oprit rechts naast het klooster)
Kosten: 20 euro incl. koffie/thee, lunch en werkboekje

infoKlooster Wittem
Wittemer Allee 32
6286 AB Wittem
(043) 450 17 41
info@gerardus.nl
www.gerardus.nl
organisatieKlooster Wittem
locatieKloosterbibliotheek Wittem, Wittemer Allee 32
plaatsWittem (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl