Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneervrijdag 6 januari 2006    Evangelie van 2006-01-06
 titelDriekoningenstoet
beschrijvingOp vrijdag 6 januari om 17.30 uur organiseert de Basiliek van Onze Lieve Vrouw Sterre der Zee in Maastricht een ”Driekoningenstoet”.

Hiermee wordt de oude traditie van het trekken door de straten van de stad, met de Drie Wijzen uit het Oosten die de ster volgden, weer nieuw leven ingeblazen. We spelen het na met een stoet met gecostumeerde herders en koningen, met echte schapen en een echte kameel, door de straten van het Stokstraatkwartier naar de basiliek, waar een bezoek wordt gebracht aan de Kerststal en het Kerstkindje.

Verzamelen aan de achterkant van de kerk, in de Stokstraat. Alle kinderen die mee willen trekken zijn uitgenodigd, en mogen in de stoet meelopen.

infoR. de la Haye
diaken van de Onze Lieve Vrouwebasiliek ”Sterre der Zee”
(043) 356 13 30 (kantoor parochie)
www.sterre-der-zee.nl
locatieBasiliek van Onze Lieve Vrouw Sterre der Zee
plaatsMaastricht (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl