Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerzaterdag 11 oktober 2003    Evangelie van 2003-10-11
 titelKrakend recht en verhard moraal
beschrijvingHet Thijmgenootschap organiseert in samenwerking met het Soeterbeeck Programma een symposium over de maatschappelijke ontwikkelingen en hun invloed op recht en moraal.

De roep om het herstel van 'normen en waarden' is in onze samenleving luid en duidelijk. Daarnaast komt de politiek met wijzigingsvoorstellen in ons recht die enkele jaren geleden al bij voorbaat kansloos waren. Denk maar aan: preventief fouilleren, het collectieve straat- en buurtverbod en het opsluiten van meerdere gedetineerden in een cel.

Diverse toonaangevende wetenchappers, onder wie Paul Cliteur - hoogleraar rechtsfilosofie, gaan in op globalisering; multiculturalisering; veiligheid, normen en waarden; juridisering.

De dag duurt van 10.00 tot 17.00 uur en vindt plaats in de Aula van de Katholieke Universiteit Nijmegen, Comeniuslaan 2 te Nijmegen. Vooraf inschrijven.

infoSecretariaat Soeterbeeck Programma (024) 3615555 of info@soeterbeeck.kun.nl en www.soeterbeeck.kun.nl . Ook voor aanmelden.
locatieAula van de Katholieke Universiteit Nijmegen
plaatsNijmegen (Gelderland)
postcode65
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl