Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Cursus
cursus
Katholieke Charismatische Vernieuwing
(KCV)

Katholieke Charismatische Vernieuwing

Website E-mail

Katholieke Charismatische Vernieuwing staat voor Jong, vernieuwend, radicaal en midden in de Kerk

Nederland
www: www.kcv-net.nl
email: info@kcv-net.nl

België
www: www.kcv.be
email: kcv@yucom.be

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervanaf zaterdag 16 september 2006    Evangelie van 2006-09-16
 titelKDTS in Vlaanderen
beschrijvingHeb je wel eens gehoord van een DTS? Een discipelschap training school? Ben je tussen de 18 en 30 jaar? Wil je je verdiepen in je geloof? Dan is dit misschien iets voor jou! Of misschien ken je iemand waarvoor dit super zou zijn, dus zeg het voort!

Wat is een DTS?
Een DTS is een 6-maanden durende internationale evangelisatie school. Een school waar je God beter leert kennen, je relatie met Hem kan verdiepen en Hem leert kenbaar te maken bij anderen.

Wat doen we?
De eerste helft van de school wordt er onderwijs gegeven rond gebed, evangelisatie, het vaderhart van God, de Heilige Geest, oecumene, en nog zoveel meer. De tweede fase van de school bestaat uit een evangelisatiereis, waarin je naar een ander land gaat en de mogelijkheid krijgt om hetgeen je geleerd en ervaren hebt om te zetten in de praktijk, om je geloof te delen, om je dienstbaar te stellen voor anderen. Maar ook een kans om kennis te maken met een nieuwe cultuur!

Hoe ziet dat er concreet uit?
Tijdens de school leef je met alle andere studenten samen in een gemeenschap, dit houdt in: gemeenschappelijke tijden van gebed en lofprijzing, eucharistie, lessen, discussiegroepen en ook bijdragen in het huishouden, administratie, koken, enz.

Wanneer gaat het gebeuren?
De DTS gaat door van 16 september 2006 tot 3 maart 2007 in Vlaanderen.

Informatie
Deze DTS wordt georganiseerd door Kerygma Teams en de Vlaamse Katholieke Charismatische Vernieuwing. Hier is wat informatie omtrent beide organisaties.

Kerygma Teams is een tak van de internationale, lekenorganisatie Jeugd Met Een Opdracht (JMEO). Kerygma Teams steunt katholieke parochies, vernieuwings-bewegingen en groepen die actief zijn in evangelisatie, tonen van Gods liefde aan de armen en behoeftige door middel van praktische hulpverlening en training in de katholieke kerk. Daarnaast geeft Kerygma Teams ook de mogelijkheid voor jonge christenen om betrokken te zijn bij korte en lange termijn zendingsprojecten.

De Katholieke Charismatische Vernieuwing in Vlaanderen is een spirituele beweging binnen de katholieke kerk, die vooral oog heeft voor de werking van Gods Geest door gebed, de ontwikkeling van de gaven van de Geest en evangelisatie. Wekelijks komen er honderden christenen samen in gebedsgroepen.

infoKDTS Office
Stationsstraat 33
2800 Mechelen, België
15/20 50 31
info@kerygmateam.be
www.kerygmateam.be
www.kcv.be
organisatieKatholieke Charismatische Vernieuwing
locatie
plaatsVlaanderen (België)
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl