Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzondag 26 maart 2006    Evangelie van 2006-03-26
 titelWinterlicht III - Utrecht
beschrijvingNa de Katholieke Jongerendag in Nieuwegein willen we doorgaan met de heldere boodschap van ons geloof! De paus schreef in zijn boodschap aan de jongeren in Nieuwegein: ‘Groei in de kennis van het geloof’. Een mogelijkheid daarvoor bieden de drie Winterlicht-vormingsmiddagen.

Een concreet initiatief van geloofsverdieping ligt klaar: drie zondagmiddagen in de wintermaanden zijn gereserveerd om lichtende antwoorden te krijgen op vragen die iedereen die het geloof serieus neemt zich stelt. Vragen als: Wat is Gods plan met de wereld? Heb ik de kerk nodig in mijn relatie tot God? Wat betekent mijn geloof voor mijn relatie en voor mijn werk of studie?

Geen zware theologische verhandelingen, maar een uitleg die je helpt je bewust te worden van je katholieke identiteit en hoe je hierin de basis vindt voor je persoonlijke en maatschappelijk leven. Benut de donkere dagen van de winter om toegang te geven aan het heldere licht van het geloof in je denken en leven.

Drie zondagmiddagen
Op drie zondagmiddagen gaan we in op vragen die in drie thema’s zijn gegroepeerd:
  • God en de schepping
  • God en mijn verlossing
  • God en mijn relaties

De middagen duren van 14 tot 17 uur. Ze zijn voor jongeren van 17 tot en met 30 jaar en worden gehouden:

  • in Eindhoven op 15 januari, 5 februari en 5 maart
  • in Utrecht op 22 januari, 19 februari en 26 maart

Zowel de locaties als de sprekers worden spoedig bekend. Deelnemerskosten: € 2,50 (als bijdrage in de kosten van de zaal).

Inschrijven
Schrijf je snel in. Dan kan op basis van de inschrijvingen spoedig de juiste zaal gekozen worden. Mail naar info@jongkatholiek.nl je naam, de plaats en datums waar je voor kiest. Probeer het geheel van alle drie mee te maken!

Programma Utrecht:

22 januari:God en de schepping
19 februari:God en mijn verlossing
26 maart:God en mijn relaties

info info@jongkatholiek.nl
www.jongkatholiek.nl
locatie
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl