Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Werkgroep Katholieke Jongeren
(WKJ)

Werkgroep Katholieke Jongeren

Website E-mail

Organisatie voor en door jongeren met als doel het vieren en uitdragen van het katholieke geloof

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 28 januari 2006    Evangelie van 2006-01-28
 titelWKJ Impulsdag katholiek jongerenwerk
beschrijvingOp zaterdag 28 januari 2006 organiseren TeenerTime NL & stichting Werkgroep Katholieke Jongeren een impulsdag voor leiders van bestaande en nieuwe tiener- en jongerengroepen.

Waarom?
Op steeds meer plaatsen in Nederland ontstaan nieuwe tiener- en jongerengroepen. En er waren er de laatste jaren al heel wat actief! En waar een van de belangrijke doelstellingen is, dat jongeren elkaar regelmatig kunnen ontmoeten, geldt dat ook voor de leiding van die groepen. We kunnen veel van elkaar leren, elkaar enthousiasmeren, nieuwe ideeën ontwikkelen, nieuw elan genereren, elkaar oplossingen aanreiken voor knelpunten, nadenken over promotie van de eigen groep, inhoudelijke initiatieven nemen, noem maar op. Méér dan genoeg stof voor Bovendien is het belangrijk om regelmatig even stil te staan bij het tiener- en jongerenwerk waarin we actief zijn. Al was het maar om eens achterom te kijken of we nog steeds samen dezelfde weg afleggen.

Geen nieuwe tieners meer?
Soms zeggen mensen wel eens dat er geen jongeren meer zijn die geïnteresseerd zijn in de Kerk. Als je zelf binnen een enthousiaste club werkt, dan kun je je dit soms moeilijk voorstellen. Bovendien: als er in Nederland (bron: Kaski) jaarlijks zo'n 30.000 tieners het H. Vormsel ontvangen (goed voor 1500 tienergroepen van elk 20 personen, elk jaar opnieuw!), dan liggen er méér dan genoeg kansen en mogelijkheden om aan de slag te gaan. Hoezo geen tieners?

Op deze impulsdag praten we ook met elkaar over mogelijkheden en uitdagende manieren om deze tieners te bereiken om hen de kans te geven gegrepen te worden door de Liefde van Christus. Want dáár draait het om!

Voor wie?
Voor leiders van bestaande tiener- en jongerengroe-pen en mensen die met tieners en jongeren aan de slag willen gaan en zich daarop willen oriënteren.

The Facts
Wanneer Zaterdag 28 januari 2006 van 10.30 tot 16.30 uur. Plaats Utrecht Programma Eucharistieviering, inleidingen, discussie, lunch, workshops, ontmoeting en kennismaking.

infoKees Koopman
(06) 52 065 021
impulsdag@teenertime.nl
organisatieWerkgroep Katholieke Jongeren
locatie
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl