Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Lezing
lezing
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 17 oktober 2003    Evangelie van 2003-10-17
 titelParochievernieuwing
beschrijvingOp vrijdag 17 oktober spreekt bisschop A. Jousten van Luik in Sittard over parochievernieuwing en samenwerking van parochies in deze tijd. Hij doet dat tijdens de jaarlijkse Open Avond van de catechistenopleiding Kairos.

Mgr. A. Jousten is sinds enkele jaren bisschop van Luik. De uit het Duitstalige deel van België afkomstige bisschop spreekt vloeiend Nederlands. Net als in ons bisdom werken parochies in Luik aan een proces van samenwerking en clustering. Jousten zal uiteenzetten welk beleid zijn bisdom voert en wat de overeenkomsten en verschillen zijn met Limburg. Ook gaat hij in op de vraag welke vele mogelijkheden op het gebied van pastoraal er voor een parochie anno 2003 zijn.
Na zijn inleiding gaat mgr Jousten in gesprek met vicaris-generaal Schnackers en oud-econoom A. Filott die in het bisdom Roermond verantwoordelijk zijn voor het beleid van herstructurering en vitalisering van parochies. Ook het publiek kan aan dit gesprek deelnemen. Bisschop F. Wiertz zal de avond rond 21.45 uur afsluiten.
De Open Avond vindt plaats in het Euregionaal Sport- en Congrescentrum te Sittard. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

info(0475) 386814 of g.lux@bisdom-roermond.nl
organisatieBisdom Roermond
locatieEuregionaal Sport- en Congrescentrum
plaatsSittard (Limburg)
postcode61
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl