Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerwoensdag 4 t/m woensdag 11 januari 2006    Evangelie van 2006-01-04
 titelGerlachusoctaaf te Houthem
beschrijvingVan 4 tot en met 11 januari wordt in Houthem St. Gerlach het octaaf van St. Gerlach gevierd met als thema: 'Bewogen door de Geest'.

Tijdens het octaaf worden de meeste vieringen gehouden om 10.00 uur ‘s morgens. En op enkele dagen zijn er ook speciale vieringen in de avonduren.
Na elke viering zal het Gerlachusbrood gezegend en uitgedeeld worden, waarna de gelegenheid geboden wordt de relikwie van St. Gerlach te vereren. Alle H.Missen zullen - hoewel de kerk nog niet helemaal gerestaureerd is - plaatsvinden in de parochiekerk. De Gerlachuskapel is uiteraard ook toegankelijk voor gebed en meditatie.

De opening van het octaaf vindt plaats in de Gerlachuskerk op woensdag 4 januari om 19.00 uur. Het dameskoor van Houthem en het kerkkoor van de clusterparochie Broekhem zullen deze openingsviering vocaal opluisteren.

Op de feestdag van St. Gerlach, donderdag 5 januari, wordt om 10.00 uur een plechtige hoogmis gevierd met medewerking van het gemengd Kerkelijk Zangkoor St. Caecilia van Houthem.
Na de viering worden enkele nieuwe leden geïnstalleerd in de “Orde van St. Gerlach”.
Alle pelgrims van St. Gerlach zijn voor deze viering van harte welkom.
’s Avonds om 19.00 uur is er speciale viering voor de vormelingen uit de regio.

Op vrijdag 6 januari, feest van Driekoningen, zal de hoogmis van 10.00 uur traditiegetrouw bestemd zijn voor de leden van L.L.T.B. Hun eigen koor, het Oogstdankkoor, zal voor de muzikale opluistering zorgen.
’s Avonds om 19.00 uur vindt de viering plaats voor en door jongeren, waarbij de jeugdleden van Brassband St. Gerlach voor de muzikale omlijsting zorgen.

Op zaterdagavond 7 januari vertrekt om 18.00 uur de bidvoettocht vanaf de kerk van Berg en Terblijt naar Houthem, die afgesloten wordt met een plechtige hoogmis om 19.00 uur. De zang wordt verzorgd door het Kerkelijk Zangkoor uit Berg en Terblijt en met medewerking van het Jeugdensemble van de Brassband St. Gerlach.

Zondag 8 januari zal Mgr. Vries, rector van het Grootseminarie Rolduc, de hoogmis van 10.00 uur opdragen. Deze eucharistieviering wordt opgeluisterd door Zangvereniging Orphée.

Op maandag 9 januari zal om 10.00 uur de H. Mis gevierd worden met Cantores en volkszang.

Dinsdag 10 januari is de viering voor de kinderen van de basisschool en in de namiddag om 15.15 uur een kinderactiviteit met aansluitend de Kinderzegen.

Op woensdag 11 januari wordt het octaaf afgesloten met twee vieringen: ’s morgens om 10.00 uur voor Zij-Actief, het Katholiek Vrouwen Gilde, de senioren en religieuzen. Een pater van de Abdij Benedictusberg uit Mamelis zal hierin voorgaan.
’s Avonds vertrekken vanaf de basiliek in Meerssen de pelgrims uit Meerssen te voet naar het heiligdom van St. Gerlach. De pelgrimstocht wordt afgesloten met een hoogmis om 19.30 uur met opluistering van hun eigen parochieel koor.

info(043) 6042336
wmmcoenjaerts@hetnet.nl
locatieGerlachuskapel
plaatsHouthem (Limburg)
postcode63
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl