Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzondag 30 april t/m zondag 7 mei 2006    Evangelie van 2006-04-30
 titelLourdesreis met mgr. Eijk
beschrijvingVoor kinderen, jongeren, volwassenen en zieken met zorgbehoefte

In 1858 is Maria achttien maal verschenen aan het eenvoudige meisje Bernadette Soubirous in Lourdes. Inmiddels bezoeken jaarlijks miljoenen mensen de plaats van de verschijningen. Mensen die ooit in Lourdes geweest zijn hebben een sterk verlangen daar weer naar terug te keren. Van Lourdes wordt beweerd dat je er de hemel op aarde mag voelen. Zowel voor zieken als gezonden is Lourdes een oase van gebed en ontmoeting. Je ervaart een gevoel van diep geluk, wat niemand je af kan nemen.

Treinbedevaart mei 2006
De Stichting Bedevaarten Kanaalstreek (Musselkanaal e.o.) organiseert al enkele jaren bedevaartsreizen naar Lourdes voor kinderen, jongeren en volwassenen. Op initiatief van pastor Buit wil de parochie Assen zich aansluiten bij de reis die de stichting in 2006 organiseert.

Van zondag 30 april t/m zondag 7 mei 2006 staat er een grootse treinbedevaart op het programma. Naast volwassenen is deze bedevaart uitermate geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar en voor zieken met zorgbehoefte en minder validen.

Programma
Kinderen, jongeren en volwassenen (ouders) hebben ieder een eigen programma, maar gedurende de vieringen en tijdens de bedevaart zelf is er af en toe gelegenheid elkaar te ontmoeten. Uiteraard is het hoogtepunt de viering bij de grot waar Maria aan Bernadette verscheen. Daarnaast is er op woensdag de internationale hoogmis in de grote ondergondse kerk. Verder wordt er deelgenomen aan de Sacramentsprocessie alsmede de indrukwekkende lichtprocessie, waar duizenden pelgrims meelopen met hun brandende kaars. Voorts worden nog andere vieringen aangeboden en is er veel gelegenheid om Lourdes te bezoeken en te bezichtigen, waar Bernadette heeft gewoond en geleefd. Ook kan er worden gewandeld in de schitterende omgeving en is er een excursiedag. De kinderen en jongeren zullen een schitterende tocht door de Pyreneen maken en per kabelbaan naar de 3000 meter hoge Pic du Midi gaan, waar de sneeuw begin mei nog metershoog ligt.

Kosten (indicatie)
De kosten voor de reis zijn nog niet geheel inzichtelijk, maar bedragen voor basisschoolkinderen rond de € 350,-, voor jongeren vanaf 12 jaar rond de € 400,- en voor volwassenen rond de € 800,-. Kinderen en jongeren die zich voor 1 mei 2005 opgeven betalen ongeveer € 75,- minder.

Mensen die graag mee willen, maar niet voldoende financiële mogelijkheden hebben, kunnen zich schriftelijk melden bij de Stichting Bedevaarten Kanaalstreek. Hier zal vertrouwelijk mee om worden gegaan. Voor hen zal naar een oplossing worden gezocht, zodat zij toch kunnen deelnemen aan de reis.

infoPastor Bernard Buit, Assen, (0592) 31 21 81
Paul Vetter, Assen, (06) 470 767 10
Annette Toutenhoofd, (0599) 61 26 22
Rita Jongstra, (0599) 35 40 60
locatie
plaatsLourdes (Frankrijk)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl