Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Lezing
lezing
KSV Petrus Donders Tilburg
(Peerke Donders)

KSV Petrus Donders Tilburg

Website E-mail

contactadres
Pironstraat 48
5041 GK Tilburg
(013) 58 20 328

standaardlocatie
Maranatha Studentenkerk
Prof. Cobbenhagenlaan 19
5037 DB Tilburg
(013) 467 5302

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdinsdag 13 juni 2006    Evangelie van 2006-06-13
 titelDe positie van de vrouw in de kerk
beschrijvingOm de twee weken organiseert Katholieke Studenten Vereniging Peerke Donders een avondbijeenkomst.

Vanuit het kerkelijk wetboek (CIC) en de rechtspraktijk in de katholieke kerk wordt bekeken wat de positie is van vrouwen in de kerk. Wat is de onderliggende visie op de rol van de vrouw? Is er een stagnatie in gelijkberechtiging tussen mannen en vrouwen, die vroeg of laat moet doorgaan? Wat zijn de mazen in de wet en wat is het blijvend leerstellig gehalte achter deze bepalingen?

Spreker
Jantje Bax
afgestudeerd theologe aan de
UvT en pastoraal werkster in Den Bosch

Levensbeschouwelijk karakter
Uitgaan van een ‘positie’ of ‘roeping’ van iemand in een groter geheel, laat al zien dat men dat geheel als doelmatig geordend beschouwt. Het roept de vraag op of deze ordening door bepaalde mensen geconstrueerd is of juist voorafgaat aan iedere constructie. Hoe is het om van anderen een bepaald etiket opgeplakt te krijgen?

Het katholieke aspect
De katholieke kerk wordt door sommigen gezien als laatste bolwerk van verzet tegen de democratische orde en het ontstaan van een wereldgodsdienst. Toch lijkt de groeiende invloed van vrouwen en van leken in het algemeen erop dat de kerk zich meer opent voor wereldse maatstaven. Toch zijn er ook tendensen van restauratie en herbronning bespeurbaar. Wat zou het eindresultaat van deze beweging zijn?

infoKSV Peerke Donders
Pironstraat 48
5041 GK Tilburg
(013) 5820 328
peerkedonders@uvt.nl
www.uvt.nl/peerkedonders target=_blank>stuwww.uvt.nl/peerkedonders
organisatieKSV Petrus Donders Tilburg
locatieMaranatha Studentenkerk, Prof. Cobbenhagenlaan 19
plaatsTilburg (Noord-Brabant)
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl