Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Lezing
lezing
KSV Petrus Donders Tilburg
(Peerke Donders)

KSV Petrus Donders Tilburg

Website E-mail

contactadres
Pironstraat 48
5041 GK Tilburg
(013) 58 20 328

standaardlocatie
Maranatha Studentenkerk
Prof. Cobbenhagenlaan 19
5037 DB Tilburg
(013) 467 5302

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdinsdag 30 mei 2006    Evangelie van 2006-05-30
 titelPolitieke casestudies religieuze context
beschrijvingOm de twee weken organiseert Katholieke Studenten Vereniging Peerke Donders een avondbijeenkomst.

Er wordt nogal vaak een beroep gedaan op de scheiding tussen kerk en staat om religieuze input in de politiek te verwijzen naar het privé-domein. Een aantal thema’s zal de revue passeren en nader belicht worden. Zoals: kun je lid worden van een partij die onchristelijke beginselen in haar programma heeft staan? Mag je als politicus uitspraken doen vanuit je geloof? Kan een christelijke politicus het zich veroorloven liberaal te zijn en de sociale verworvenheden van de verzorgingsstaat, die voor een deel geïnspireerd is op het evangelie, naast zich neer te leggen?

Spreker
Dr. N.A.C. Schilder, econoom en beleidsmedewerker van Financiën.

Levensbeschouwelijk karakter
Een van de kenmerken van Nederland is de veelvoud aan godsdiensten en levensbeschouwelijke stromingen. Het lijkt te prefereren om de openbare orde en de vrede te garanderen door zoveel mogelijk ruimte te creëren voor eenieders visie. Hoe gaan we om met de verschillen als die een wezenlijk andere maatschappijopvatting in zich bergen die tot onvrede kan leiden?

Het katholieke aspect
Ofschoon het katholicisme er qua aantal het beste voorstaat, hebben we te maken met een grote diversiteit aan geloofsovertuigingen. Behoort dit tot een van de verworvenheden van de moderne tijd, waardoor de katholieke politicus meer eigen verantwoordelijkheid heeft gekregen, of is het een struikelblok om een krachtiger katholiek standpunt te laten klinken?

infoKSV Peerke Donders
Pironstraat 48
5041 GK Tilburg
(013) 5820 328
peerkedonders@uvt.nl
www.uvt.nl/peerkedonders target=_blank>stuwww.uvt.nl/peerkedonders
organisatieKSV Petrus Donders Tilburg
locatieMaranatha Studentenkerk, Prof. Cobbenhagenlaan 19
plaatsTilburg (Noord-Brabant)
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl