Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Lezing
lezing
KSV Petrus Donders Tilburg
(Peerke Donders)

KSV Petrus Donders Tilburg

Website E-mail

contactadres
Pironstraat 48
5041 GK Tilburg
(013) 58 20 328

standaardlocatie
Maranatha Studentenkerk
Prof. Cobbenhagenlaan 19
5037 DB Tilburg
(013) 467 5302

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdinsdag 18 april 2006    Evangelie van 2006-04-18
 titelAndere religies ~ Katholieke Kerk
beschrijvingOm de twee weken organiseert Katholieke Studenten Vereniging Peerke Donders een avondbijeenkomst.

In de Tweede W.O. is in de Italiaanse stad Trente een beweging ontstaan die zich bijzonder inzet voor de vrede en de eenheid onder de mensen: de Focolarebeweging. De grondinspiratie achter deze beweging is duidelijk katholiek (Chiara Lubich), maar ook niet-katholieke leden zijn aangesloten bij deze wereldwijde beweging. Hoe gaan zij om met het katholieke karakter van hun medeleden? Wordt er water bij de katholieke wijn gedaan om de boodschap uit te dragen of is het juist een van de vernieuwingen die de kerk ruimte heeft gegeven om het geloof verder uit te dragen?

Spreker
Drs. L. van den Broek.

Levensbeschouwelijk karakter
Mensen streven naar eenheid, maar worden gehinderd door felle tendensen, in en buiten hen, tot verdeeldheid, vergelding en overheersing. Wat is de sleutel om met mensen die totaal anders zijn of denken dan jijzelf te communiceren?

Het katholieke aspect
De katholieke kerk krijgt nogal eens te horen dat zij zich minder dominant moet opstellen, maar een bescheiden rol spelen in het pluriforme kerkelijke bedrijf van de 21 e eeuw. Zij is bijvoorbeeld geen lid van de Wereldraad van Kerken. Hoe staan nieuwe bewegingen (zoals Focolare) daar tegenover, die vaak grensverleggend bezig zijn en in ontkerstende streken een nieuwe kerkelijke infrastructuur plegen op te zetten.

infoKSV Peerke Donders
Pironstraat 48
5041 GK Tilburg
(013) 5820 328
peerkedonders@uvt.nl
www.uvt.nl/peerkedonders target=_blank>stuwww.uvt.nl/peerkedonders
organisatieKSV Petrus Donders Tilburg
locatieMaranatha Studentenkerk, Prof. Cobbenhagenlaan 19
plaatsTilburg (Noord-Brabant)
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl