Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Lezing
lezing
KSV Petrus Donders Tilburg
(Peerke Donders)

KSV Petrus Donders Tilburg

Website E-mail

contactadres
Pironstraat 48
5041 GK Tilburg
(013) 58 20 328

standaardlocatie
Maranatha Studentenkerk
Prof. Cobbenhagenlaan 19
5037 DB Tilburg
(013) 467 5302

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdinsdag 7 maart 2006    Evangelie van 2006-03-07
 titelSpiritualiteiten in de katholieke kerk
beschrijvingOm de twee weken organiseert Katholieke Studenten Vereniging Peerke Donders een avondbijeenkomst.

Een lid van het Opus Dei laat iets zien van zijn spiritualiteit vanuit deze katholieke instelling. Het Opus Dei heeft veel over zich heen gekregen met het verschijnen van de Da Vinci code. Er zit vast ook een andere kant aan deze organisatie, die officieel is goedgekeurd door de katholieke kerk en als zodanig geen sekte genoemd kan worden.

Spreker
mr. Eugen Graas, afgestudeerd jurist aan de Universiteit van Amsterdam, daarna enige jaren als arbeidsjurist werkzaam in het bedrijfsleven en nu perschef van het Opus Dei in Nederland.

Levensbeschouwelijk karakter
De heersende opvatting vóór het Tweede Vaticaans Concilie was, dat de roeping tot heiligheid alleen was weggelegd voor priesters en religieuzen. Er is een soort ‘democratisering’ van het geestelijk leven gekomen, mede onder invloed van Opus Dei, door aandacht te vragen voor de christenen die werkzaam zijn in het beroepsleven. Hoe kan het dagelijks werk verenigd worden met een leven van gebed?

Het katholieke aspect
In Nederland heeft het katholicisme een sterke behoefte aan nationale identiteit. Hoe kan een internationale kerkelijke instelling deze behoefte tegemoet treden? Is zij een bedreiging of een verrijking?

infoMaranatha Studentenkerk
Prof. Cobbenhagenlaan 19
5037 DB Tilburg
(013) 467 5302
peerkedonders@uvt.nl
www.uvt.nl/peerkedonders target=_blank>stuwww.uvt.nl/peerkedonders
organisatieKSV Petrus Donders Tilburg
locatieMaranatha Studentenkerk, Prof. Cobbenhagenlaan 19
plaatsTilburg (Noord-Brabant)
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl