Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerdonderdag 29 december 2005    Evangelie van 2005-12-29
 titelTussen Kerst en Oudjaar in de Domkerk
beschrijvingIn de week van Kerstmis en oudjaar zijn er vier concerten in de Domkerk in Utrecht. Vier concerten met allemaal hun eigen muzikale bijzonderheden.

Op zaterdag 24 december wordt de Kerstmis van Praetorius uitgevoerd door koor en renaissanceorkest van de domcantorij o.l.v. Remco de Graas. Een bijzonder concert om verschillende redenen. Deze kerstmis is niet door Praetorius als één geheel gecomponeerd maar samengesteld uit verschillende werken van zijn hand. Het orkest bestaat geheel uit originele renaissance-instrumenten en het concert is een meezingconcert. Bezoekers die om 14.30 uur aanwezig zijn en meedoen aan de repetitie kunnen op onderdelen van het concert meezingen.

De uitvoering begint om 15.30 uur. Toegang vrij, wel wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd bij de uitgang.

In het kader van het Internationaal Kamermuziek Festival (waarvan Janine Jansen de artistiek leider is) bespelen David Jansen en Jan Jansen gezamenlijk het imposante orgel van de Domkerk. Op dinsdag 27 december worden orgelwerken van Mozart a quatre mains uitgevoerd.
Op donderdag 29 december staan werken a quatre mains et quatre pieds van Carlton, Tomkins, Bach en Merkel op het programma. Deze beide concerten zijn gratis toegankelijk en beginnen om 15.00 uur.

Op zaterdag 31 december tenslotte een eindejaarsconcert. Jan Jansen speelt Pastorales en Finales van Bach, Mendelssohn, Widor en Franck en het prachtige Bachkoraal ”Das Alte Jahr vergangen ist”. Finales bevatten vaak veel muzikaal vuurwerk, maar soms zijn ze ook ingetogen en mijmerend. Zo sluit Jan Jansen aan bij het oudejaarsgevoel. Dit concert begint 15.30 uur en is ook gratis toegankelijk. Er is wel een collecte bij de uitgang.

infoMartin Teunissen
(030) 2960797
publiciteitzmmd@wanadoo.nl
locatieDomkerk
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl