Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Cursus
cursus
wanneervanaf dinsdag 10 januari 2006    Evangelie van 2006-01-10
 titelIconen schilderen bij Centrum de Kapel
beschrijvingNa enkele jaren start Centrum de Kapel opnieuw een cursus icoonschilderen! In tegenstelling tot vorige keren wordt nu onder leiding van Lidy Schuh en Johan Meijer geleerd te schilderen volgens de Grieks-Byzantijnse (Kretenzer) stijl.

Geschilderd wordt met eitempera, de oude techniek, waarbij transparant lagen over elkaar heen worden aangebracht. Stapsgewijze zijn cursisten bezig met het overbrengen van de tekening, het schilderen van de kleding, de haren, het gezicht en de afwerking met tekst en aureool. Men oefent dit eerst op aquarelpapier en vervolgens kan ieder naar eigen niveau het geleerde toepassen op de icoonplank. De cursist wordt uitgedaagd tussen de lesdagen zelfstandig aan de icoon te werken. Het streven is, om de icoon in tien lesdagen te voltooien, waarna de iconen worden gewijd.

Lidy Schuh en Johan Meijer zijn leden van de Johannes van Damascusgemeenschap (Tilburg/Den Bosch) en hebben jarenlang ervaring als icoonschilder. Voorheen gaven zij de cursussen icoonschilderen in het centrum van Actie en Ontmoeting Oosterse Kerken te Tilburg.

De cursus vindt plaats op dinsdagen vanaf 10 januari van 10 tot 4 uur in het Colamgebouw, Heinsbergerweg 2, Roermond. De kosten bedragen 380,00 inclusief koffie/thee en soep.

Een lijst van benodigdheden wordt na aanmelding toegestuurd. Verf en planken kunnen tijdens de cursus worden aangeschaft.

Aanmelding kan tot uiterlijk 5 januari bij Centrum de Kapel, (0475) 332886.


Centrum de Kapel - ruimte voor verdieping
Centrum de Kapel biedt een programma aan met activiteiten op het snijvlak van kerk en samenleving, cultuur en religie. De activiteiten bestaan uit cursussen, lezingen, bezinning, meditatie, exposities, concerten en liturgische vieringen.

info(0475) 332886
www.centrumdekapel.nl
info@centrumdekapel.nl
locatieColamgebouw, Heinsbergerweg 2
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl