Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerwoensdag 21 december 2005    Evangelie van 2005-12-21
 titelHerman van Vliet in de Domkerk
beschrijvingOp woensdagavond 21 december a.s. kan men in de Utrechtse Domkerk genieten van o.a. Franse, Duitse en Nederlandse Advent en Kerstmuziek. De bekende organist HERMAN van VLIET zal dan het beroemde Bätz-orgel bespelen. Het begint om 20.15 uur, de deuren van de Domkerk gaan om 19.30 u open.

Een voortreffelijk en origineel organist, dat is de uiterst sympathieke en bescheiden orgel virtuoos Herman van Vliet ten voeten uit! Hij staat bekend om zijn verrassende repertoirekeus en maakt altijd weer indruk met zijn muzikale integriteit. Hij heeft een groot palet aan klankkleuren en sferen in huis en in combinatie met het fraaie Bätz-orgel, mogen we wederom een bijzonder recital verwachten, een evenement om naar uit te kijken.
Daarom eindelijk weer eens in de Utrechtse Domkerk, Herman van Vliet met een programma vol afwisseling.

Herman van Vliet (1941) organist van de St.-Joriskerk in Amersfoort,studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Stoffel van Viegen en Cor Kee, waardoor hij al vroeg vertrouwd was met het Domorgel. Het einddiploma solospel orgel behaalde hij er in 1965. Hij volgde verschillende keren een interpretatiecursus bij zowel Feike Asma als bij de Franse organist Jean Guillou aan de ‘Meisterkurze für Musik in Zürich’ Zwitserland.
Veel succes oogstte hij met de “Widoriade”, de uitvoering van de tien orgelsymfonieën van Charles-Marie Widor op de grote Nederlandse orgels èn de cd-opname van deze werken op de beroemde orgels van Cavaillé-Coll te Caen, Lyon, Rouen en Toulouse.
Franse romantiek ligt Herman van Vliet na aan het hart en daardoor realiseert hij momenteel de nog niet eerder uigebrachte complete uitgave van de “Pièces dans différents styles” van Alexander Guilmant op een vijftal cd’s, met elk vier ‘Livraisons’, waarvan de eerste in Toulouse opgenomen cd is verschenen.
De Société Académique ‘Arts, Sciences, Lettres” te Parijs onderscheidde hem verschillende keren wegens zijn verdiensten voor de Franse orgelmuziek. Hij geeft vele concerten zowel in binnen als in buitenland en werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Herman van Vliet heeft een prachtig programma samengesteld en dit ziet er als volgt uit:

1. Koraalvoorspel: Nun komm’der Heiden Heiland BWV 659 Joh. Seb. Bach
2. Sinfonia uit Cantate BWV 146, bewerkt door Marcel Dupré Joh. Seb. Bach
3. Noël (Finale: bewerkt door Marcel Dupré) Louis Claude Daquin
4. Cantilène pastorale uit Livraison no. 1 opus 15 Alexander Guilmant
5. Offertoire: Il est né le divin Enfant Marcel Dupré
6. Fantasie over het koraal: “Wie schön leucht’t der Morgenstern Opus 40/1 Max Reger
7. Twee delen uit Symphonie No. II a) Pastorale b) Final Charles-Marie Widor
8. Fantasie over bekende Kerstliederen Feike Asma

info concert-hermanvanvliet@wanadoo.nl
locatieDomkerk
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl