Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzondag 18 december 2005    Evangelie van 2005-12-18
 titelWijding nieuwe Christus Koningorgel
beschrijvingZondag 18 december om 9.30 uur zal de bisschop van Groningen Mgr. dr. W.J. Eijk in de H. Henricuskerk, Stellingstraat ZZ 4 te Klazienaveen het nieuwe Christus Koningorgel wijden.

Het nieuwe pijporgel wordt aldus aan de eredienst gewijd, in gewoon Nederlands: het instrument daarmee “opgeleverd” aan de hemelse Opdrachtgever, God. Vervolgens gaat de bisschop voor in de liturgie van de Eucharistie die uit dankbaarheid gevierd wordt. Dankbaarheid omdat de parochie een dergelijk pijporgel kon verwerven, dankbaarheid omdat veel parochianen bij dit orgelproject hebben geholpen. Aansluitend op de plechtigheden wordt koffie geschonken in de parochiezalen.

De H. Henricuskerk had al een pijporgel, afkomstig uit de oude en kleinere parochiekerk die in 1965 werd ingeruild voor de huidige veel grotere kerk. Met het Christus Koningorgel heeft de parochie een orgel van formaat die huidige kerk gemakkelijk kan bespelen. Als eerste van alle katholieke parochiekerken in Drenthe beschikt de H. Henricuskerk over twee pijporgels.

info p.j.j.stiekema@wanadoo.nl
locatieH. Henricuskerk, Stellingstraat ZZ 4
plaatsKlazienaveen (Drenthe)
postcode78
bisdomGroningen-Leeuwarden
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl