Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
Klooster Wittem

Klooster Wittem

Website E-mail

Wittemer Allee 32
6286 AB  Wittem
(043) 450 17 41

openingstijden: dagelijks van 8:00 tot 20:00 uur

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 3 oktober 2003    Evangelie van 2003-10-03
 titelPeter Vermaat speelt ‘Francesco’
beschrijvingIn het kader van het Limburgs Bijbeljaar 2003 wordt komende weken op verschillende locaties in de provincie het theaterstuk ‘Francesco’ opgevoerd. De voorstelling wordt gegeven door soloartiest Peter Vermaat en is voor iedereen toegankelijk.

Peter Vermaat vertelt het verhaal van een Middeleeuwer, Franciscus van Assisië (1182-1226). Wie was Franciscus? Verhalen genoeg die over hem de ronde doen. Veel vrome legendes. Stichtelijke anekdotes. Maar doen deze recht aan de Middeleeuwer die hij was? Franciscus leefde in de wonderlijke tijd van de Middeleeuwen. Een bijzondere periode met een feodale Kerk met armoedebewegingen en boetepredikers. Wie toentertijd armoede predikte was verdacht en werd beschuldigd van ketterij. Franciscus echter niet. Hij wist de armoedebeweging in de Kerk te integreren. Of liet hij zich inkapselen? Wat wilde hij bereiken in een tijd van oorlogen en kruistochten, van strijd tussen keizer en paus? Franciscus droomde van zijn ideaal. Hij hield van de mens, van God, van de schepping. Was hij een dwaas? Een gek, een dromer, een heilige, een bezetene, een revolutionair?
Peter Vermaat geeft in zijn verhaal een impressie van deze man. Hij brengt zijn verhaal tot leven, het verhaal van een Middeleeuwse mens die zowel fascineert als afschrikt. Vermaat is theatermaker en verteller die zijn verhalen visualiseert met maskers en levensgrote poppen.
Verhaal, spel, ontwerp en uitvoering: Peter Vermaat; vormgeving en regie: Paula Deutekom; muziek: Johan Siemensma; licht en geluid: Willem van Heusden.

Voorstellingen
‘Francesco’ wordt opgevoerd op en rond de sterf- en gedenkdag van Franciscus, 4 oktober. De voorstellingen zijn op de volgende data en locaties:
vrijdag 3 oktober (Klooster Wittem, Wittem),
zaterdag 4 oktober (Minderbroederskerk, Roermond),
vrijdag 10 oktober (Parochie Sint Pieter, Maastricht),
dinsdag 14 oktober (Centrum De Kapel, Roermond),
woensdag 15 oktober (Dr. Ackenshuis, Gulpen),
donderdag 16 oktober (Parochie H. Antonius van Padua, Heerlen),
vrijdag 17 oktober (Parochie H. Jozef, Broekhem-Valkenburg) en
zaterdag 18 oktober (voormalig gemeentehuis, Born).

Alle voorstellingen beginnen om 20.00 uur en duren 120 minuten (inclusief korte pauze). Daarnaast zijn er nog drie voorstellingen gepland in Zorgcentrum Langerdael te Vaals, respectievelijk op 7, 14 en 28 november.

infowww.bisdom-roermond.nl
organisatieKlooster Wittem
locatieKlooster Wittem
plaatsWittem (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl