Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 17 t/m zondag 18 december 2005    Evangelie van 2005-12-17
 titelKerstsfeer bij Centrum de Kapel
beschrijvingCentrum de Kapel in 't Zand staat ook dit jaar in teken van het naderende kerstfeest.

Tijdens het weekend van 17 en 18 december staat de Kapel in 't Zand bol van de culturele evenementen in het teken van het naderende kerstfeest: een oecumenische kerkdienst met Engelse kerstcarols, een kerstconcert en een tentoonstelling.

Traditiegetrouw vindt op de zaterdagavond om half 7 weer een oecumenische kerkdienst plaats in Anglicaanse stijl: A festival of lessons and carols. In deze kerkdienst worden Christmas Carols en kerstmuziek afgewisseld met lezingen uit het Oude en Nieuwe Testament. In de ceremonie zijn er vaste, jaarlijks terugkerende gezangen, zoals Once in royal David’s city dat tijdens de intochtsprocessie wordt gezongen. De kerkdienst vindt plaats in samenwerking met de Protestantse Kerk Roermond. De viering wordt muzikaal verzorgd door het Vocaal ensemble Silhouet onder leiding van Hans Heykers. Medewerking verleent de organist Jo Louppen.

Op zondagmiddag vindt het jaarlijkse kerstconcert plaats van de Koninklijke Roermondse Zang- en Muziekvereniging, dit keer in de serie van de Kapelconcerten op de zondagmiddag. Het gemengd koor verzorgt met een blazersensemble van de fanfare Onze Lieve Vrouw in 't Zand een muzikale rondreis door Europa in een concert met prachtige kerstliederen en kerstmuziek. Het repertoire is zeer afwisselend: klassiek, modern, kerkelijk ... en in verschillende talen. Het is door de afwisseling zeker een concert voor jong en oud. Het koor telt zestig leden en zingt onder leiding van de gerenommeerde dirigent Dion Ritten. Medewerking verleent de sopraan Séverine Joordens die inmiddels al optredens heeft gehad met Opera Zuid en de Maastrichter Staar. Aan de piano zit Veron Jongstra.

Het concert begint om 3 uur.

De entree bedraagt € 7,50. Kaarten á € 6,50 zijn in de voorverkoop verkrijgbaar op kantooruren aan de receptie Colam en op winkeltijden bij Opticien Paul Dumoulin, Hamstraat 46 te Roermond.

Na de kerkdienst op zaterdagavond en op zondagmiddag van 2 tot 5 uur is in het Colamgebouw aan de Heinsbergerweg 2 de expositie 'Beschouwend bestaan' te zien met schilderingen van Bert Schoenmakers. Deze stadgenoot heeft in zijn schilderwerk in de loop der jaren een geheel eigen stijl ontwikkeld. De beschouwende uitstraling is opvallend en past daarom goed in de kersttijd. Zijn schilderijen zetten aan tot een bezinning op het bestaan. De kijker wordt meegenomen op een reis, die nu eens fataal en dan weer hoopvol eindigt. De mysterieuze symboliek met een Byzantijns tintje verwijst naar het wanhopig verlangen naar geestelijke vrijheid. Een handvol objecten heeft Schoenmakers nodig om zijn stemming te verbeelden. De fles, de engel, de lamp, de kroon, het raam, de mijter staan centraal in zijn werk. Deze attributen, samen met vorm en kleur, bouwen de emotionele spanning op, die typerend is voor zijn schilderijen.

De tentoonstelling is ook te bezichtigen tijdens kantooruren en voor groepen op afspraak.

info(0475) 332886
www.centrumdekapel.nl
info@centrumdekapel.nl
locatieKapel in ’t Zand
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl