Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerzondag 9 november 2003    Evangelie van 2003-11-09
 titelSamen op Weg
beschrijvingVoorafgaand aan Willibrordzondag organiseert de Katholieke Vereniging voor Oecumene op 7 november een symposium over Samen op Weg als oecumenisch leerproces. De Evangelisch-Lutherse Kerk in Nederland, de Gereformeerde Kerken in Nederland en de Nederlandse Hervormde Kerk hebben vasthoudend gewerkt aan hun oecumenische idealen en overtuigingen. Ze hebben hun opvatting over de eenheid in de praktijk toegepast op hun onderlinge verhoudingen en de moed gehad zichzelf in dat proces op het spel te zetten.

Drie dominees uit de lutherse, gereformeerde en de hervormde kerk, die direct betrokken waren bij het Samen op Weg proces, zullen op deze dag spreken over hun ervaringen met Samen op Weg. Het fundament en de totstandkoming van het verenigingsbesluit zal ter sprake komen, de ene Kerk vanuit lokaal en bovenlokaal perspectief, en de breuklijn tussen de lutheraanse en gereformeerde traditie. Na hun inleidingen zal een forum de leerpunten voor de oecumene in Nederland inventariseren.

De sprekers: Ds. B. Wallet, voorzitter van de commissie Kerkorde van het SoW-proces en oud-voorzitter van de synode van de Nederlandse Hervormde Kerk; ds. I. Fritz, presidente van de Synode van de Evangelisch-Lutherse Kerk in Nederland; ds. R. Vissinga, oud-voorzitter van de Synode van de Gereformeerde Kerken in Nederland en predikant in Enschede.

Leden van het forum: ds. H.J. Bakker, secretaris Raad van Kerken; ds. A.W. Berkhof, predikant in Ermelo; pastor H. van Doorn, studentenpastor en gedelegeerde voor de oecumene in het aartsbisdom Utrecht.

Het symposium vindt plaats in Huize Mariënburg, Sint Janssingel 92 ’s-Hertogenbosch. Huize Mariënburg bevindt zich op loopafstand van het Centraal Station ’s-Hertogenbosch. Tijd: 14:00 - 16:30 uur. Gelieve vooraf aan te melden bij de Katholieke Vereniging voor Oecumene. Deelname kost 5 euro.

infoKatholieke Vereniging voor Oecumene: (073) 6136471, secretariaat@oecumene.nl of www.oecumene.nl
locatieHuize Mariënburg, Sint Janssingel 92
plaatsDen Bosch (Limburg)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl