Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Haagse Bedevaarten

Haagse Bedevaarten

Website E-mail

p/a Weena 1053
3013 AL Rotterdam
(010) 414 95 77

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneermaandag 5 t/m woensdag 7 juni 2006    Evangelie van 2006-06-05
 titelHaagse bedevaart naar Echternach
beschrijvingBedevaart naar het graf van Sint Willibrord in Echternach (Springprocessie)

Ieder jaar wordt op de dinsdag na Pinksteren in Echternach de Springprocessie gehouden. Het is van oorsprong een dansende processie (la procession dansante). De processie, door de straten van het Luxemburgse stadje, wordt begeleid door muziek en een overbekend huppeltje. Van jong tot oud doen pelgrims uit Luxemburg, Duitsland, België en Nederland aan deze bedevaart rond het graf van de Heilige Willibrord mee. Willibrord was de grote geloofsverkondiger in de Lage Landen en eerste bisschop van Utrecht.

De Haagse Bedevaarten organiseert van 5 juni tot en met 7 juni 2006 een driedaagse bedevaart naar het graf van de Heilige Willibrord in Echternach, Luxemburg. Op maandag 5 juni 2006 (Tweede Pinksterdag) wordt vertrokken vanuit de Randstad. De bedevaart start in Maastricht waar om 11.30 uur in de basiliek Onze Lieve Vrouw Sterre der Zee een Heilige Mis wordt opgedragen. Traditiegetrouw verzorgt het mannenkoor van Itteren-Borgharen de zang tijdens deze eucharistieviering. Na aankomst in Echternach en het diner vindt in de basiliek van Echternach een openingslof en intochtprocessie plaats in aanwezigheid van kardinaal Simonis, als aartsbisschop van Utrecht de opvolger van de Heilige Willibrord. Na afloop van deze plechtigheid trekken alle Nederlandse pelgrims naar de crypte in de basiliek, waar de graftombe staat, voor een kleine ‘Nederlandse’ plechtigheid.

Op dinsdag 6 juni wordt deelgenomen aan de Springprocessie. Aan het eind van de middag wordt Echternach verlaten en koers gezet naar het Noorden van Luxemburg. Onderweg wordt een Heilige Mis opgedragen. Woensdagochtend wordt eerst gereisd naar Banneux voor een eucharistieviering. Na de lunch wordt koers naar huis gezet.

Opstapplaatsen: Den Haag, Leidschendam, Leiden, Hazers

infoHaagse Bedevaarten
(010) 414 95 77
aanmelding@bedevaarten.nl
www.bedevaart.nl
organisatieHaagse Bedevaarten
locatie
plaatsEchternach (Luxemburg)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl