Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Haagse Bedevaarten

Haagse Bedevaarten

Website E-mail

p/a Weena 1053
3013 AL Rotterdam
(010) 414 95 77

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 27 mei 2006    Evangelie van 2006-05-27
 titelHaagse bezinningsdag met mgr. De Jong
beschrijvingOp zaterdag 27 mei 2006 (zaterdag na Hemelvaartsdag) organiseert De Haagse Bedevaarten een bezinningsdag.

Mgr. Everard de Jong, hulpbisschop van Roermond, zal spreken over het thema: “Komt en Ziet” (Joh. 1,39).

U bent die dag vanaf 10.00 uur welkom. Na het ochtendgebed zal een H. Mis worden opgedragen door bisschop De Jong. Na de inleiding is de lunch. Om 14.15 uur is er uitstelling van het Allerheiligste en een plechtig Lof. De dag wordt rond 15.00 uur afgesloten.

De dag wordt gehouden in het Willibrordushuis, Oude Molstraat 35 in Den Haag. In de kapel bevindt zich het drieluik van De Broederschap van de ’s Gravenhaagsche Processie naar Onze Lieve Vrouw van Kevelaer, zoals de Haagse Bedevaarten van oorsprong heet.

De Haagse Bedevaarten werd in 1894 oorspronkelijk opgericht als Broederschap van de ’s Gravenhaagsche Processie naar Onze Lieve Vrouw van Kevelaer. De Broederschap is een door de Bisschop van Rotterdam erkende kerkelijke vereniging. Ze stelt zich ten doel de devotie tot Maria, de Troosteres der Bedroefden, te bevorderen. De Broederschap telt ruim 350 leden en ook u kunt de Broederschap ondersteunen met een lidmaatschap. Twee keer per jaar publiceert de Broederschap de Broederschapskroniek met informatie over de Broederschap, de bedevaarten, Kevelaer e.d. Bij het overlijden van een lid van de Broederschap wordt een Heilige Mis opgedragen in de parochiekerk, maar ook in Kevelaer, ter intentie van de zielenrust.

Locatie: Willibrordushuis, Oude Molstraat 35 te Den Haag. Het Willibrordushuis is goed te bereiken met tram lijn 2, 6, 10, 17 (halte Dagelijkse Groenmarkt), 7 of 8 (halte Kneuterdijk) en bus lijn 4, 5 en 22 (halte Kneuterdijk). De dichtstbijzijnde parkeergarages zijn in de Nobelstraat of onder het Malieveld (ingang aan zijde Raamweg).

infoHaagse Bedevaarten
(010) 414 95 77
aanmelding@bedevaarten.nl
www.bedevaart.nl
organisatieHaagse Bedevaarten
locatieWillibrordushuis, Oude Molstraat 35
plaatsDen Haag (Zuid-Holland)
postcode25
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl