Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
Bisdom Groningen-Leeuwarden
(B Groningen)

Bisdom Groningen-Leeuwarden

Website E-mail

Ubbo Emmiussingel 79
9711 BG  Groningen

(050) 40 65 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 4 februari 2006    Evangelie van 2006-02-04
 titel50 jaar bisdom Groningen
beschrijvingIn 2006 bestaat het bisdom Groningen vijftig jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum worden meerdere vieringen gehouden. Op zaterdag 4 februari 2006 zal in Groningen de (her-)oprichting van het bisdom officieel worden gevierd.

Het programma bestaat uit twee delen:

  • Om 11.00 uur begint de Pontificale Eucharistieviering in de Kathedrale Kerk H.H. Martinus en Jozef aan de Radesingel te Groningen m.m.v. het Roder Jongenskoor.

  • Om 14.00 uur start in de Oosterpoort te Groningen (nabij de kathedraal) de jubileumviering m.m.v. de Katholieke Oratorium Vereniging (KOV) Groningen o.l.v. Chris Fictoor.

Heel in het bijzonder wordt voor het eerst gezongen ‘In hem immers leven wij’. Het betreft teksten van de zalige Titus Brandsma op muziek van de musicus-componist Chris Fictoor. Dit gezang is gecomponeerd ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van ons bisdom.

Vervolgens wordt het boek Katholiek leven in Noord-Nederland 1956-2006; vijftig jaar bisdom Groningen gepresenteerd door drs. T. de Jong (eindredacteur). De overhandiging vindt plaats van het 1e exemplaar van het jubileumboek aan de bisschop van Groningen Mgr.dr. W.J. Eijk.

Na een toespraak van de bisschop zal een feestrede worden gehouden door vicaris L.M. van Ulden ofm., voorzitter redactie boek “Katholiek leven in Noord-Nederland 1956-2006; vijftig jaar bisdom Groningen”.

De programma onderdelen worden afgewisseld met muzikale intermezzo’s door het KOV.

Aan het einde van het programma houden de bisschop van Groningen, mgr. dr. W.J. Eijk en vicaris-generaal mgr. dr. J.H.J. van den Hende een receptie en is er gelegenheid onder het genot van een hapje en een drankje elkaar te ontmoeten.

info info@bisdomgroningen.nl
www.bisdomgroningen.nl
organisatieBisdom Groningen-Leeuwarden
locatieKathedrale Kerk H.H. Martinus en Jozef aan de Radesingel
plaatsGroningen (Groningen)
postcode97
bisdomGroningen-Leeuwarden
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl