Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 17 december 2005    Evangelie van 2005-12-17
 titelMuziekkring de Nederlandse Cantorij
beschrijvingDe decemberconcerten van de Muziekkring de Nederlandse Cantorij staan in het teken van Kerstmis.

Het verhaal over de geboorte van het Christuskind in Bethlehem heeft de eeuwen door talloze componisten geïnspireerd en er is eigenlijk geen ander thema dat zoveel prachtige muziek heeft opgeleverd.

Als luisteraar zult u op deze middag kunnen genieten van kerstmuziek uit verleden en heden, gecomponeerd in drie verschillende landen: Engeland (o.a. anonieme kerstliedjes uit de 17e eeuw), Duitsland (dubbelkorige muziek van Schütz en Scheidt) en de Lage Landen (Antwerpen).

Uitvoerenden zijn: Susanne Weide, sopraan; Marianne Ketel, alt, Jurjen Vis, tenor; Rolf Utermöhlen, bas en het gambakwartet van De Nederlandse Cantorij onder leiding van Maarten Kooij.

Toegang naar draagkracht.


Soestzo 11 dec15.30Kerk van de H.FamilieSt Willibrordusstraat, Soest Zuid
Zwolleza 17 dec14.30O.L. VrouwebasiliekOssenmarkt
Dordrechtzo 18 dec15.30TrinitatiskapelVriesestraat

info(0343) 56 17 71
locatieO.L. Vrouwebasiliek, Ossenmarkt
plaatsZwolle (Overijssel)
postcode80
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl