Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 17 december 2005    Evangelie van 2005-12-17
 titelJongens/Herenkoor uit de Oekraïne
beschrijvingHet jongens-Herenkoor Dzvinochok (betekent: “het klokje”) maakt een tournee door Nederland en Vlaanderen van 9 tot 24 december.

Op zaterdagavond 17 december is het koor te gast in de Brigidakerk te Geldrop en geeft er om 19.00 uur een concert.

En op maandag 19 december is er om 20.00 uur een Kerstconcert van Dzvinochok (met in het voorprogramma de Koristen van Keizersberg)
in de Abdijkerk van Abdij Keizersberg, 3000 Leuven (België).
Toegangsprijs: 12 euro (studenten 8 euro)


Het koor is in 1967 te Kiev opgericht en bestaat uit ongeveer 30 jongens (sopranen en alten) van 10 tot 14 jaar en 20 mannen (tenoren en bassen). Het koor staat onder leiding van Ruben Tolmachov en geeft concerten in Kiev en elders in de Oekraïne, vaak samen met het Nationaal Philhamonisch orkest van de Oekraïne.
Ze hebben verschillende buitenlandse reizen gemaakt in Europese landen.

Het koor is lid van Pueri Cantores, een wereldwijde organisatie voor jongens- (en heren) koren. Op een internationaal koor festival en competitie in Sint-Petersburg won het koor dit jaar de eerste prijs.

In 2005 komt het het koor voor de tiende maal naar Nederland.
Op 17 december verzorgt het koor de gezangen tijdens dde eucharistie van 19.00 uur in de Brigidakerk. Na een korte pauze wordt met een concert vervolgd van ca. 20.15 uur tot 21.00 uur.
Er wordt geen entreegeld gevraagd. Bij het weggaan wordt om een vrijwillige bijdrage gevraagd.

info info@brigida.nl
locatieBrigidakerk
plaatsGeldrop (Noord-Brabant)
postcode56
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl