Vandaag is woensdag 17 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 11 december 2005    Evangelie van 2005-12-11
 titelAdvents-Kerst-Samenzangconcert
beschrijvingOp zondag 11 december 2005 om 16.00 uur, treedt concertzanger dr. Pieter Vis op in de Zorgvlietkerk aan de Prins Mauritslaan 10 (Statenkwartier) Scheveningen.

Het wordt een klassiek-romantisch Advents-Kerst- Samenzangconcert. Mede ter gelegenheid van het komende 250ste geboortejaar in 2006 van Wolfgang Amadeus Mozart zal de hoogste delegatie van de Oostenrijkse Ambassade in Nederland aanwezig zijn.

De toegang voor dit bijzondere Advents-Kerstconcert met samenzang is gratis. Na afloop is er een collecte voor de onkosten van deze middag.

Medewerkende op dit middagconcert zijn de twee Dordtse musici, Inez Wong Chung-Slot, sopraan, en Wendeline Wilmink, organiste. Er is ook ruimte opengehouden voor duetten en samenzang van verschillende bekende kerstliederen van Bach, Mozart, Schubart, Schubert, Brahms en Oud-Nederlandse toondichters, waaronder René De Clercq (1877-1932). Deze was als Vlaams-Nederlandse autodidactische toondichter-letterkundige zeer populair tussen de Twee Wereldoorlogen in. Er vinden diverse Haagse liedprimeurs van hem plaats. Ook enkele onbekende Kerstliederen van de jonge Mozart beleven als nog een eerste uitvoering in de Residentie stad.Dit in het kader van zijn komende 250ste geboortejaar herdenking, De Oostenrijkse ambassadeur in Nederland, Dr. Erwin Kubesch, zal het kerstconcert bijwonen met enkele leden van de Oostenrijkse ‘Stiftung Cultur und Wirtschaft’ Den Haag. De bas-bariton Pieter Vis eindigt zijn kleurrijke optreden met het zo beroemd geworden Cantique Noël van Adolph Adams.

info(070) 3551531
j.meekeren@wanadoo.nl /
www.elzavisdeclercqstichting.nl
locatieZorgvlietkerk, Prins Mauritslaan 10
plaatsScheveningen (Zuid-Holland)
postcode25
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl