Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 17 december 2005    Evangelie van 2005-12-17
 titelAdvents-Kerst-Samenzangconcert
beschrijvingAdvents-Kerst-Samenzangconcert op zaterdagavond 17 december in de Augustijnenkerk te Dordrecht

Het vermaarde Antwerps Kathedraalkoor uit België o.l.v. kapelmeester Sebastiaan Van Steenberge met medewerking van de titulaire organist van de O.L.V. Kathedraal van Antwerpen, Peter Van de Velde zal op zaterdagavond 17 december a.s. een bijzonder Advents-Kerst-Samenzangconcert verzorgen in de historische Augustijnenkerk aan de Voorstraat 216 te Dordrecht. Dit bijzonder muzikale gebeuren is ter gelegenheid van het komende 60 jaar Cultuur verdrag tussen (België) Vlaanderen en ( Nederland) Zuid-Holland. Aanvang 19.30 uur.

Concertzanger dr. Pieter Vis, tevens voorzitter van Elza Vis-De Clercq Stichting zal op deze avond de algehele muzikale leiding op zich nemen. Dit concert wordt door de Elza Vis-De Clercq Stichting en de stichting Behoud Augustijnenkerk georganiseerd. Verdere medewerkers zijn de Dordtse sopraan Inez Wong Chung-Slot en de 11-jarige jongenssopraan Wesley van der Wilt uit Hagestein en de Hongaarse tenor Jánus Römer uit Dordrecht. De solisten zijn tevens te horen in duetvorm met de bas-bariton Pieter Vis. De instrumentale omspeling en begeleidingen van zowel solisten, koor en samenzang zullen door de Amsterdamse pianist Hans Veldhuizen en de organist Peter Van de Velde uit Antwerpen worden gerealiseerd. Wethouder van Welzijn en Culturele zaken in Dordrecht, de heer Hans Spigt, zal de openingstoespraak verrichten en de Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, de heer J. Franssen zal de afsluiting van deze avond verzorgen.

Er zullen ook minder bekende soli- en koorwerken te horen zijn. Drie toondichters staan op deze avond centraal. De in 1881 10-jarige jongenssopraan en later wereldvermaarde dirigent van o.a. het Amsterdams Concertgebouworkest, Willem Mengelberg. Hij schreef drie kerstliederen voor gemengde vocale bezetting. Onder leiding van Sebastiaan Van Steenberge zingt het Antwerps Kathedraalkoor ook twee kerstliederen van de Weense operettecomponist Robert Stolz. Deze vrij onbekende koorwerken ‘Christrose’ en ‘Träume untem Christbaum’ zullen voor het ten gehore worden gebracht in de originele koorversie. Dit als afsluiting van Stolz’ 30ste sterfdagherdenking.

Zowel de sopraan Inez Wong Chung-Slot als bas-bariton Pieter Vis zingen verschillende Oostenrijkse kerstduetten. De jongste solist van deze avond, Wesley van der Wilt, zal een Oud-Vlaams-Kerstlied, in een bewerking van Nancy van der Elst, uitvoeren naast een traditionele Spaanse Kersthymne ‘Caridad’. Met het vermaarde gastkoor uit Antwerpen zingen de solisten diverse West-Vlaamse composities. Deze zijn van de hand van de in de Noordelijke alswel de Zuidelijke-Nederlanden, populaire letterkundige en autodidactische volkstoondichter dr. René De Clercq (1877-1932). In het komende jaar 2006 zal Mozarts 250ste geboortejaar worden herdacht. Op dit zeer afwisselend concert voor ieder wat wils, zal men zijn beroemdste koorwerk Ave Verum uitvoeren.

Voorverkoop vanaf 6 december a.s.
Toegangskaart, incl. programmaboekje op de avond zelf aan de kerk voor € 15.= p.p.
Kinderen tot 16 jaar € 10, =.

Fam. A. de Boon (078) 6148727, a.deboon@12move.nl
Voormalig CD muziekhandel Spiering, Voorstraat 384, (078) 6133841
Chr. Boekhandel Scriptura, Vriesestraat 67, Dordrecht, (078) 6775650

info(030) 6382482
(06) 23149414
p.psaris@zonnet.nl
www.elzavisdeclercqstichting.nl .
locatieAugustijnenkerk
plaatsDordrecht (Zuid-Holland)
postcode33
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl