Vandaag is zaterdag 19 oktober  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerdinsdag 13 t/m zondag 18 december 2005    Evangelie van 2005-12-13
 titelKerstopenstelling Middachten
beschrijvingOok dit jaar vindt op Middachten de jaarlijkse kerstopenstelling plaats en wel van dinsdag 13 t/m zondag 18 december van 11.00 tot 19.00 uur. Kerst op Middachten is de meest bijzondere in zijn soort en trekt telkens weer vele duizenden bezoekers. Vele weken van voorbereiding door I.A. gravin Ortenburg-Bentinck en haar medewerkers, gaan aan de kerstopenstelling vooraf. Het resultaat mag er dan ook zijn.

Gastvrij
Iedere bezoeker voelt zich te gast op Middachten. In de vestibule kunnen de bezoekers een eerste blik werpen op de prachtige trappenhal met magnifiek donkerbruin houtsnijwerk. Boven aan de trap speelt een harpiste kerstliederen. De geur van sparrengroen en boenwas, die zich door het hele huis verspreidt, ruikt aangenaam.
Schitterende kerststukken en guirlandes versieren de diverse salons.
Kerstbomen zijn geheel in de stijl van de salons gedecoreerd. Kerstcadeaus liggen feestelijk ingepakt onder de boom. Een knappend haardvuur zorgt voor een aangename temperatuur.
In de grote zaal is de metershoge kerstboom met bijna duizend lichtjes de blikvanger. Met de kerstgroep in een winterlandschap is deze ontvangsthal een van de hoogtepunten van de kerstopenstelling.
De tafel in de eetkamer is feestelijk gedekt met een onberispelijk wit damasten tafelkleed, servies, zilveren bestek en kristallen glazen van het huis. Fleurige bloemstukken en zilveren kandelaars vervolmaken het geheel. Het kerstdiner kan zo beginnen!

Wildpaté
Via de uitgesleten trappen begeven de bezoekers zich naar het onderhuis, waar verfijnde hapjes en drankjes worden geserveerd. Dit jaar is er voor het eerst in de oude keuken van het kasteel, de mogelijkheid om wildpaté van het landgoed te proeven en te kopen. Paté van ree en wild zwijn zullen dit jaar op vele kerstmenu’s prijken.
In de bijgebouwen is een kerstmarkt waar vele originele kerstcadeaus en kerstdecoraties te koop zijn.
Buiten branden houtvuren in korven, waaraan men zich kan warmen. Grote verlichte kerstbomen versieren de voorplaats en als de schemering valt worden overal lichtjes ontstoken zodat het kasteel en de bijgebouwen feeëriek worden verlicht. Met de handen gevouwen om een glas glühwein of chocolademelk genieten de gasten van de gemoedelijke sfeer.

Midwinterhoornblazers
Wiepke Nauta van Omroep Gelderland zal op zaterdagochtend aanwezig zijn met haar programma Wachtwoord. Zaterdagmiddag worden er originele Christmascarols ten gehore gebracht. Op zondagmiddag zullen midwinterhoornblazers het typische doordringende geluid aan hun midwinterhoorns ontlokken.
Als de bezoekers tenslotte terugwandelen langs de eeuwenoude tuinmuur, kijken zij nog eenmaal achterom voor een laatste blik op dit bijzondere huis. De authentieke kerstsfeer van Middachten geeft hen een warm gevoel en veel inspiratie om dit ook in eigen huiselijke kring voort te zetten.

Geopend:dinsdag 13 t/m zondag 18 december, 11.00-19.00 uur
Entreeprijs:volw. € 8,00; kind. 4 - 12 € 4,00
groepen (vanaf 25 pers.) € 7,00 pp (bij vooraanmelding)
ITS kasteel:de kerstopenstelling is helaas niet toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn
Honden:niet toegestaan
Te bereiken:Kasteel Middachten is gelegen in het dorp De Steeg gemeente Rheden (Gld), 7 km van het verkeersplein Velperbroek; NS Arnhem, Dieren of Rheden; BUS Connexxion lijn S43

info(026) 495 49 98
www.middachten.nl
locatieKasteel Middachten
plaatsDe Steeg (Gelderland)
postcode69
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl