Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 18 december 2005    Evangelie van 2005-12-18
 titelKerstconcert 3 versie tijd
beschrijvingOnder de titel ”3 versie tijd” verzorgen Het Tilburgs Byzantijns Koor, R.K. Koor Gasgothe en Fontys Dansacademie op zondag 18 december een kerstconcert in de Concertzaal te Tilburg (aanvang 20.30 uur). Deze avond wil een gevarieerd programma bieden, waarin muziek en dans samenvloeien rondom de aloude kerstgedachte.

De entreeprijs van het kerstconcert bedraagt € 14,- voor volwassenen en € 12,- voor kinderen (incl. koffie en garderobe).
Kaarten zijn verkrijgbaar via telefoonnummer (013) 535 86 90.

Gasgothe, onder leiding van Jos Vingerhoets, laat u genieten van een eigentijds kerstoratorium. Dit is speciaal voor deze gelegenheid uitgebreid met nieuwe teksten van Marcel Zagers en arrangementen van Harry Swinkels. In 2003 is een kortere versie van dit oratorium, eveneens in de concertzaal, in première gebracht. Het maakt onderdeel uit van een groter geheel, waarin ook een paasoratorium wordt vervaardigd. Een kwartet, bestaande uit vleugel, cello, dwarsfluit en klarinet begeleidt het koor daarbij.

In contrast met dit Nederlandstalige kerstverhaal wordt u door het Tilburgs Byzantijns Koor meegenomen naar Oosterse sferen. Laat u verrassen met het harmonieuze, warme en stemmige repertoire. De liederen raken u diep en voeren u mee op een stroom, de twijfel voorbij. Juist met Kerstmis is er plaats voor de mystiek, de symboliek en de zweem naar eeuwigheid die zo kenmerkend is voor deze muziek. Het koor, onder leiding van Piet Happel, maakt enkel gebruik van het menselijke instrument, de stem.

De muzikale onderdelen worden verbonden en afgewisseld met dans door een ensemble van de Fontys Dansacademie. De choreografie hiervoor is speciaal voor dit concert vervaardigd door de studenten van de opleiding.

Al met al een concert dat Kerstmis in muziek en dans aan u wil presenteren en op die wijze een bijdrage wil leveren aan de kerstsfeer.

infoTilburgs Byzantijns koor
(013) 535 86 90
info@tilburgsbyzantijnskoor.nl
www.tilburgsbyzantijnskoor.nl
locatieConcertzaal
plaatsTilburg (Noord-Brabant)
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl