Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneervrijdag 6 januari 2006    Evangelie van 2006-01-06
 titelOpera Biest
beschrijvingHet Nederlands Marionettentheater speelt de opera Biest van Eric Veeger, een hedendaagse Nederlandstalige mirakelopera op vrijdag 6 januari 2006 aanvang 20.00 uur.

De Opera Biest
Een moderne Nederlandsstalige mirakelopera voor dit theater geschreven in 2001 door Eric Veeger. De opera gaat over de liefde en de dilemma’s die het liefhebben met zich meebrengt. De hoofdpersoon is de eigenzinnige dichter Giuseppe die een kind vindt in een kerk terwijl hij die probeert te slopen, en besluit het kind groot te brengen en op te voeden. Deze keuze brengt hem in conflict, niet alleen met zijn roeping en idealen, maar ook met de mensen in zijn omgeving en uiteindelijk met het inmiddels volwassen geworden kind zelf.

Via deze verhaallijn worden in losse tableau’s facetten van de liefde onder de loep genomen, zoals de liefde voor een idee, liefde voor de medemens, liefde voor de schoonheid en liefde voor het Goddelijke, maar ook de erotiek en het driftleven komen aan bod. Dit alles wordt geschetst in sterk contrastrijke taal en beelden, enerzijds mythisch en sprookjesachtig, anderzijds ironisch en kluchtig, vaak verwijzend naar bestaande teksten zoals Sumerische mythen,gedichten van Herman Gorter en het Hooglied van Salomo.

Al met al is “Biest” een zeer rijke, boeiende en niet alledaagse voorstelling die het publiek aan het denken zet.

Speelduur:ca. 1,5 uur
Leeftijd:jongeren en volwassenen
Locatie:Obrechtkerk, Jacob Obrechtstraat 28 te Amsterdam
Toegang:€ 10,-
Reseveren:(020) 692 80 31


Libretto en muziek:Eric Veeger
Jongenssopraan:Jonas van Tol
Sopraan:Elisa Roep
Mezzo-sopraan:Antje Lohse
Countertenor:Dorian Asthor
Bariton:Michel poels
Piano:Ellen Ugelvik
Cello:Annie Tangberg
Saxofoons:Ties Mellema
Slagwerk:Rob hagen
directie:Benoit Debrock
opnametechniek:Roeland Brugman.

info(020) 692 80 31
marionettentheater@wanadoo.nl
locatieObrechtkerk, Jacob Obrechtstraat 28
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl