Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerwoensdag 25 januari 2006    Evangelie van 2006-01-25
 titelDe reizende paus en zijn opvolger
beschrijvingCentrum de Kapel te Roermond organiseert op woensdag 25 januari 2006 een lezing door prof. dr. Peter Nissen over:

De reizende paus en zijn opvolger

Onder de vele records die paus Johannes Paulus II (1978-2005) heeft verbroken, hoort ook dat van het aantal buitenlandse reizen. Die vele reizen hebben het ambt én de persoon van de paus een mondiale zichtbaarheid gegeven. Uit de vormgeving van die reizen en uit de thema's van de preken en toespraken valt veel af te leiden over de kerkelijke agenda van de vorige paus. Zij waren ook media-evenementen. Het pausschap kreeg nieuwe theatrale trekken.

Hoe zal dat gaan onder zijn opvolger, die een heel andere indruk maakt: Niet de ervaren toneelspeler die Karol Wojtyla was, maar eerder een ingetogen geleerde? Zal ook het pausschap een nieuwe inkleuring krijgen onder Benedictus XVI? En verandert de kerkelijke agenda? Over deze vragen zal in de lezing worden nagedacht.

Spreker
Prof. dr. Peter Nissen (*1957), geboren in Swalmen en opgegroeid in Linne, is hoogleraar kerkgeschiedenis aan de Radboud Universiteit Nijmegen en decaan van de Faculteit der Theologie. Hij is bekend van zijn commentaren op de ontwikkelingen in de wereldkerk in het KRO-programma Kruispunt.

Datum:woensdag 25 januari
Tijd:20.00-22.00 uur
Kosten:€ 6,00 incl. koffie/thee
Aanmelding:uiterlijk 18 januari

Centrum de Kapel - ruimte voor verdieping
Centrum de Kapel biedt een programma aan met activiteiten op het snijvlak van kerk en samenleving, cultuur en religie. De activiteiten bestaan uit cursussen, lezingen, bezinning, meditatie, exposities, concerten en liturgische vieringen.

info(0475) 470047
www.centrumdekapel.nl
info@centrumdekapel.nl
locatieColamgebouw, Heinsbergerweg 2
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl