Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerzaterdag 21 januari 2006    Evangelie van 2006-01-21
 titelBoer en Zorg
beschrijvingLandbouw, Zorg en de Diaconale taak. Waar liggen de verbanden ? Hoe werkt dat ? Kan het wel zo in elkaar's verlengde ?

De Oecumenische Werkgroep Landbouw, Economie en Levensbeschouwing (LEL) organiseert hierover op 21 januari 2006 een studiedag op de Rijper Eilanden in het Noord-Hollandse De Rijp.

Er zijn inmiddels al zo'n 500 zorgboerderijen in Nederland. Mensen met verstandelijke beperkingen, met psychische en sociale problemen, met lichamelijke beperkingen, langdurig werklozen, (ex-)verslaafden, (ex-)gedetineerden, (dementerende) ouderen, mensen met autisme, met leer- of opvoedingsmoeilijkheden, vanuit het speciaal onderwijs, burn-outs, allen vinden baat bij activiteiten dicht bij de natuur op een boerderij.

Sprekers:
Ir. Jaap Schouls, Voorzitter Werkgroep Zorgboeren (www.zorgboeren.nl), Bestuurslid Vereniging van Zorgboeren Nederland (VZN).

Jaap Hoek Spaans, vertegenwoordiger van de koepelorganisatie ”Landzijde”.

Theo van Driel, diaken-pastor in West-Friesland, die onlangs een werkstuk samenstelde onder de titel: 'Voedsel, gewoon en bijzonder'.

Zij zullen niet alleen de karakteristieken en knelpunten van dit relatief nieuwe fenomeen blootleggen, maar ook duidelijk maken wat de traditionele diaconie kan betekenen zowel voor de minderbedeelden en zwakkeren van onze samenleving, alsook voor de veranderende landbouw.

Iedereen die hierin geïnteresseerd is kan zich een uitnodiging toe laten sturen.

info BA-eibadiskfr@hetnet.nl
Wim van Middendorp, 0228 - 56 12 90
Theo van Driel, 0229 - 23 71 57
Siep Rienstra, 075 - 655 95 10
Fons Ruijter, 0251 - 37 31 28.
locatieDe Rijper Eilanden; Zuiddijk 2a
plaatsDe Rijp (Noord-Holland)
postcode14
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl