Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerzaterdag 18 oktober 2003    Evangelie van 2003-10-18
 titelKulturkampf en kloosters
beschrijvingHet Limburgs Museum organiseert onder de naam 'Kulturkampf en kloosters in Limburg' een studiedag over de Kulturkampf, het bisdom Roermond in de negentiende eeuw, de cultuurhistorische betekenis van de kloosters in het algemeen en kloosterdorp Steyl in het bijzonder.

Aanleiding is mede de heiligverklaring van Arnold Janssen, die vanaf 1875 de aanzet gaf voor de stichting van een compleet kloosterdorp te Steyl met kloosters, kerken en kapellen, een missiedrukkerij en missiemuseum, utiliteitsgebouwen en uitgestrekte kloostertuinen compleet met begraafplaatsen.

Aan het prgramma dat van 10.30 tot 17.30 uur duurt, werken onder andere mee prof. dr. P. Nissen, dr. G. Ackermans en prof. dr. K.-J. Rivinius. Tevens wordt per touringcar een bezoek met gids aan het kloosterdorp Steyl gebracht.

Deelname aan de studiedag kost 20 e4uro (inclusief lunch en bezoek aan het kloosterdorp Steyl). Het Limburgs Museum ligt pal tegenover het NS-station in het centrum van Venlo. Wie met de auto komt kan betaald parkeren bij het NS-station (dagtarief 5 euro) of in parkeergarage Arsenaal. Beide parkeervoorzieningen liggen op loopafstand van het Limburgs Museum.

infoEddy Tielemans Limburgs Museum (077) 352 21 12.
locatieLimburgs Museum
plaatsVenlo (Limburg)
postcode59
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl