Vandaag is dinsdag 17 september
Prinsjesdag / Heilige Lambertus
 

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneervrijdag 2 december 2005    Evangelie van 2005-12-02
 titelTraditionele Latijns gezongen H. Hartmis
beschrijvingMeer aandacht voor de mystiek in de H. Eucharistie in de St. Agneskerk te Amsterdam

Paus Johannes Paulus II vroeg al om meer aandacht te schenken aan het verheven en mystieke karakter van het H. Sacrament van de Eucharistie. Het heilige en verheven karakter hebben we het afgelopen jaar in de Sint Agneskerk al regelmatig centraal gesteld door de uitstelling en aanbidding met zegen van het Allerheiligste. Dat was bijvoorbeeld tijdens het Marialof in de meimaand, tijdens de grootse viering van Maria Tenhemelopneming, tijdens de viering van Sacramentsdag, die afgesloten werd met een sacramentsprocessie.

Om nu ook het mystieke karakter van de Eucharistie (mysterium Fide) nog sterker te benadrukken zullen wij op vrijdag 2 december a.s. om 19.00 uur een gezongen Latijnse Eucharistieviering houden, ter ere van het H. Hart van Jezus - een oude en sinds de 17e eeuw welbekende mystieke devotie - aan het hoogaltaar van onze kerk.

infoBram Biersteker
(020) 679 3000
hjmgov@tiscali.nl
locatieSint Agneskerk, Amstelveenseweg 161, 1075XA Amsterdam
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl