Vandaag is maandag 16 september  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerzaterdag 18 oktober 2003    Evangelie van 2003-10-18
 titelGregoriaanse vieringen en lezing
beschrijvingIn de St. Jozefkerk (RK Parochie H. Lambertus) aan de Bakelse dijk in Helmond is er op zaterdag 18 oktober om 11.00 uur een plechtige Gregoriaanse Hoogmis. Deze H. Mis en ook de gezongen Vespers in deze kerk (16.00 uur) zijn volledig in het Latijn. Beide zijn voor iedereen goed te volgen, want er is een boekje met zowel de Latijnse als Nederlandse teksten verkrijgbaar.

Hoofdcelebrant is pastoor A. Smulders van de r.k. parochie H. Lambertus in Helmond en tevens vice-voorzitter van de Vereniging voor Latijnse Liturgie. Concelebranten zijn Dom Nicolaas de Wolf OSB, oud-abt van de abdij St. Benedictusberg in Vaals, nu overste van de nieuwe kloosterstichting in Gräfinthal (BRD) en pater M. Loriaux OSB, sub-prior van Abdij St. Benedictusberg in Vaals.

De gregoriaanse gezangen worden verzorgd door het in deze muziek gespecialiseerde Helmondse St. Jozefkoor onder leiding van de heer Jos Leenen.

Na de Heilige Mis vertelt Dom N. de Wolf over de laatste ontwikkelingen van het nieuw te bouwen klooster in Gräfinthal.
Daarna is er een lezing door pater Loriaux over de H. Eucharistie.

De dag wordt besloten met het zingen van de Vespers (16.00 uur), het kerkelijk avondgebed.

Wie het hele dagprogramma wil volgen wordt de gelegenheid geboden zijn/haar lunchpakket te nuttigen, voor koffie en thee wordt gezorgd.

infoMevr. Van de Langerijt-Van Eeckhoven(0492) 524133, of dhr. en mevr. Bosman via frankbosman@filternet.nl .
locatieSt. Jozefkerk
plaatsHelmond (Noord-Brabant)
postcode57
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl