Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneervrijdag 18 november t/m zaterdag 31 december 2005    Evangelie van 2005-11-18
 titelKerststad Valkenburg bruist
beschrijvingVan 18 november tot en met 31 december 2005 verandert Valkenburg in dé kerststad van Nederland.

Iedereen die deze gezellige vestingstad met de bekende en unieke kerstmarkten in de mergelgrotten bezoekt, stapt in het kerstverhaal van Charles Dickens: mooie kerstverlichting in het centrum, versierde kerstbomen, optredens van Christmas Carol Singers en kerstmuziek klinkt in de straten.
De kerstsfeer is overal voelbaar: in de gezellige restaurants en café’s, in de fraai geëtaleerde winkels, bij de hotels, de diverse attracties en natuurlijk de kerstmarkten in de grotten.

Spectaculaire activiteiten in Kerststad Valkenburg
In de periode van 18 november tot en met 31 december worden tal van activiteiten rondom Kerststad Valkenburg georganiseerd:

- Op 18 november vindt de opening plaats van Kerststad Valkenburg: een groots muzikaal kerstspektakel met optredens van bekende Limburgse artiesten, waaronder Sjef Diederen, koren en muziekverenigingen.
- Dit jaar dragen nòg meer lichtornamenten bij aan een geweldige sfeer.
- Ook het mooie authentieke station in Valkenburg zal geheel omgetoverd worden in kerstsfeer
- U kunt een bezoek brengen aan de Kerstmarkt in de Fluweelengrot, met als thema ‘Christmas around the World’.
- Ook de Kerstmarkt in de Gemeentegrot is uw bezoek zeker de moeite waard.
- Op het Th. Dorrenplein is een kerstdorp gecreëerd met sfeervolle houten huisjes.
- Tevens wordt op dit plein de grote ‘Zingende kerstboom’ geplaatst; een prachtige kerstboom met kerstkaarsen die ieder uur kerstliedjes ten gehore brengen.
- Optredens van diverse muziekgroepen, fanfares en harmonieën zullen de Valkenburgse straten vullen met sfeervolle kerstmuziek.
- Ook de Christmas Carolers van Kerststad Valkenburg brengen gedurende de weekenden een repertoire van kerstliedjes met hun buikorgel ten gehoor. U zult hen door het gehele centrum tegenkomen.

- Midwinteravondwandeling Valkenburg: voor groepen vanaf 10 personen organiseert VVV Zuid-Limburg o.l.v. een VVV-gids avondwandelingen door het sfeervol verlichte Valkenburg met aansluitend een drankje en een heerlijke maaltijdsoep met brood.
- Kerst avondwandeling Valkenburg: voor individuelen organiseert VVV Zuid-Limburg o.l.v. een VVV-gids avondwandelingen door het sfeervol verlichte Valkenburg met aansluitend een consumptie naar keuze en een versnapering. Data: 25 & 26 november, 3, 9 & 16 december.

infowww.kerststadvalkenburg.nl
www.vvvzuidlimburg.nl
0900-9798 (€ 1,- p.g.)
locatieValkenburg
plaatsValkenburg (Limburg)
postcode63
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl