Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 20 november 2005    Evangelie van 2005-11-20
 titelBachconcerten
beschrijvingCantates van Johann Sebastian Bach

Binnen het cantate-oeuvre van Johann Sebastian Bach bevindt zich een aantal schitterende cantates voor solostemmen en orkest. Eén daarvan is cantate BWV 82 “Ich habe genug”, die in de versie voor bassolo, hobo en orkest grote bekendheid heeft gekregen.

Deze in 1727 te Leipzig ontstane cantate werd door Johann Sebastian Bach in de jaren 1731-1735 zelf omgewerkt voor sopraansolo, traverso en orkest en raakte - opmerkelijk genoeg - geheel in de vergetelheid. Het mag dan ook als bijzonder worden gezien dat deze fraaie cantate bij ons in de versie voor sopraan tot klinken wordt gebracht.

Tijdens deze concerten zullen nog twee onbekende solocantates van Bach worden uitgevoerd: “Schlage doch, gewünschte Stunde” BWV 53 en “Widerstehe doch der Sünde” BWV 54, welke Bach voor altsolo en orkest heeft getoonzet.

Susanne Weide sopraan
Marianne Ketel alt
Hanneke Provily traverso
Maarten Kooij leiding continuo
instrumentalisten van de Nederlandse Cantorij

Data:
Soest
zondag 13 november, 15.30 uur,
Kerk van de H.Familie, St Willibrordusstraat, Soest-Zuid

Zwolle
zaterdag 19 november, 14.30 uur,
O.L. Vrouwebasiliek, Ossenmarkt

Dordrecht
zondag 20 november, 15.30 uur,
Trinitatiskapel, Vriesestraat

Toegang naar draagkracht.

info(0343) 561771
locatieTrinitatiskapel, Vriesestraat
plaatsDordrecht (Zuid-Holland)
postcode33
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl