Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 19 maart 2006    Evangelie van 2006-03-19
 titelKapelconcerten: Ave Verum
beschrijvingIn de serie Kapelconcerten op de zondagmiddag treedt op 19 maart het Vrouwen Vocaal Ensemble Sirena op in de sfeervolle Roermondse Kapel in ’t Zand.

Dit vrouwenkoor uit Eindhoven is tien jaar gelden opgericht. De naam ‘Sirena’ duidt op een mythologisch wezen met lang haar en een vissenstaart, dat door haar betoverend gezang voorbijvarende schippers lokte en op de rotsen deed varen. Het koor streeft ernaar muziek uit alle stijlperioden uit te voeren, maar de Romantiek en de twintigste eeuw hebben de voorkeur.

‘Sirena’ heeft zich reeds op meerdere plaatsen gepresenteerd in Noord-Brabant, maar ook in Antwerpen. Het koor behaalde prijzen op meerdere festivals en concoursen. Sinds 2002 staat ‘Sirena’ onder de bezielende leiding van Louise Deal, afkomstig uit de Verenigde Staten. Zij studeerde solozang in Washington en liep stage in New York. Tijdens haar carrière als solozangeres trad zij op met verschillende Amerikaanse symfonieorkesten en met het Limburgs Symfonieorkest (LSO). Na haar huwelijk met de Limburgse bariton Rob Pluymen vestigde zij zich in onze provincie. Aan het Conservatorium Maastricht behaalde zij vervolgens in 2002 haar diploma in koordirectie. In 2003 begon zij als zangpedagoog bij de Mastreechter Staar. In het 120- jarig bestaan van het mannenkoor is zij de eerste vrouw bij de muzikale leiding.


Kapelconcerten op de zondagmiddag 2005-2006

Concerten in de Kapel in ’t Zand en de Ursulakapel, Roermond. Aanvang 15.00 uur.

Entree € 7,50, kinderen € 3,50.
Kaarten met korting van € 1,00 zijn 10 dagen voorafgaand aan het concert bij de receptie van het Colamgebouw en bij Opticien Dumoulin, Hamstraat 46 te Roermond verkrijgbaar.

Data:

- Kapel in ’t Zand, 27 november,
Dodenmuziek uit de Renaissance
ViaLaud

info(0475) 332886
www.centrumdekapel.nl
info@centrumdekapel.nl
locatieKapel in 't Zand
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl