Vandaag is donderdag 15 augustus
Maria Tenhemelopneming
 

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneervanaf vrijdag 16 december 2005    Evangelie van 2005-12-16
 titelKindertentoonstelling De Vredesfabriek
beschrijvingOp donderdag 15 december om 17.00 uur opent in het Verzetsmuseum Amsterdam de kindertentoonstelling

De Vredesfabriek

In deze fabriek staan 15 machines met tientallen apparaten: de bezoekers produceren vrede en vrijheid. Met gereedschap als een tolerantiemeter, machtssorteerder, conflictrol, oorlogsverkenner, zondebokmolen, spijtbuis, monumentenwiel en oorlogsdemper krijgen jongeren inzicht in hun eigen gedrag. In een fabriek moet gewerkt worden: bezoekers maken keuzes, voeren opdrachten uit en toetsen hun mening. De fabriekssfeer wordt ondersteund met licht- en geluidseffecten.

De tentoonstelling is te zien tot en met 14 mei 2006.

De Vredesfabriek is gericht op schoolgaande jongeren op drie niveau's: groep 7 en 8 van de basisschool, het VMBO en de eerste twee leerjaren van HAVO/VWO. Met een routekaart in de hand komen de jongeren er gaandeweg achter dat de expositie eigenlijk over henzelf gaat; over eigen waarden, houding en gedrag.

Voor docenten is aanvullend verwerkingsmateriaal beschikbaar in de vorm van een cd met zeven liedjes en een werkboek. De teksten gaan over het waarom van herdenken en in verzet komen maar ook over vrede maken, verdraagzaamheid, pesten en vrijheid vieren. De nieuwe cd en het werkboek zullen tijdens het openingsprogramma gepresenteerd worden.

De Vredesfabriek en de cd Vrijheid zijn ontwikkeld door de Stichting Vredeseducatie in Utrecht.

Officiële opening
donderdag 15 december, 17.00 uur
Open voor publiek
van 16 december 2005 t/m 14 mei 2006

Verzetsmuseum Amsterdam
Plantage Kerklaan 61
1018 CX Amsterdam
di-vr 10.00 - 17.00 uur
za-zo-ma/feestdagen 12.00 - 17.00 uur

info(020) 620 25 35
www.verzetsmuseum.org
locatieVerzetsmuseum Amsterdam, Plantage Kerklaan 61
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl