Vandaag is dinsdag 17 september
Prinsjesdag / Heilige Lambertus
 

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzaterdag 19 november 2005 t/m zaterdag 14 januari 2006    Evangelie van 2005-11-19
 titelKerstexpositie ‘Kunst zeg!’
beschrijvingGeliefde schilders uit Kazanse School keren terug naar Galerie De Rode Jas.

Op 19 november a.s. vindt in Galerie De Rode Jas de opening plaats van een expositie van een viertal bekende en geliefde Russische schilders uit de Kazanse School. De Kersttentoonstelling is onder de titel ‘Kunst zeg!’ te zien tot 14 januari.

Het zijn oude bekenden voor Galerie De Rode Jas, maar ook voor Nederland. Ooit gestart met een expositie in het museum in Zutphen, komen Konik, Goloebtsov, Artamonov en Krioekov nu al jarenlang naar Nederland om hier te schilderen en te exposeren.
Voor Galerie De Rode Jas is het de vierde keer op rij dat de groep rond Kerst in de galerie exposeert.

Boten en heiligen
De expositie kenmerkt zich door thema’s die iedere bekende van de groep zich herinnert van voorgaande jaren, maar is vernieuwend door de vormgeving en het kleurgebruik.
Goloebtsov gebruikt lichtere kleuren en veelal grotere vormen. Ilya Artamonov zet de trend van vorig jaar voort in de soms raadselachtige schilderijen die in een aantal niveaus zijn opgebouwd. Andrej Krioekov is terug met boten en heiligen. Boten waarvan de spanten alleen nog getoond worden en heiligen die steeds menselijker aandoen. De grote leermeester van de School, Mark Konik, heeft werk verzameld en opnieuw gemaakt voor deze expositie.

Algemene informatie
‘Kunst zeg!’ is te zien van 19 november 2005 tot 14 januari 2006 in Galerie De Rode Jas, Kruisstraat 15 in Hattem.
Openingstijden: donderdag, vrijdag en zaterdag van 13.30 - 17.00 uur.

infowww.galeriederodejas.nl
locatieGalerie De Rode Jas, Kruisstraat 15
plaatsHattem (Gelderland)
postcode80
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl